Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen tytöille tappio EM-karsintojen avauspelissä

 
Suomen tytöille tappio EM-karsintojen avauspelissä

Suomen tytöt kärsivät 0-3-tappion Tshekille lentopallon alle 18-vuotiaiden EM-karsintojen avauspelissä Slovakian Bardejovissa. Erät olivat selkeät 18-25, 17-25 ja 17-25.

Ottelun alku oli tunnustelua kahden toisilleen vieraan joukkueen kohdatessa. Tshekki johti ensimmäistä erää 19-16, kun Suomen passari Iida Paananen loukkasi nilkkansa ja joutui sivuun. Riina Vuorinen tuli hänen tilalleen. Paananen pystyi kuitenkin palaamaan kentälle kolmannessa erässä.

Kaikki erät kääntyivät Tshekeille lähinnä heidän tehokkaamman hyökkäyspelinsä ansiosta. Aloitussyötöissä, vastaanotoissa ja keskipelaajien toiminnassa joukkueet olivat samalla tasolla.

- Tavoitteena oli lähteä haastamaan Tshekkiä. Tiedettiin että kovimmat vastustajat tulevat vastaan heti turnauksen alussa. Passarin loukkaantuminen ehkä säikäytti tyttöjä avauserässä ja se vähän vaikeutti Tshekin haastamista, Suomen joukkueenjohtaja Marko Siivonen kertoo.

Suomi aloitti kokoonpanolla, jossa passari Paanasen lisäksi pelasivat hakkuri Mira Hämäläinen, keskitorjujat Heini Järventausta ja Karoliina Friberg, yleispelaajat Hanna Salomäki ja Sanni Rihu sekä libero Tiiamari Sievänen.

Valmentajat Tapio Koivula ja Ismo Paananen yrittivät aukaista Suomen peliä vaihdoilla ja kaikki tytöt pääsivät kentälle ottelun aikana.

Torstaina Suomi kohtaa toisen kovan joukkueen Slovakian, perjantaina Viron ja sunnuntaina Latvian. Lauantaina Suomella on välipäivä. Karsintojen kaksi parasta maata selviytyy EM-kisoihin Ankaraan 30.4.-8.5.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle