Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pojat aloittivat EM-karsinnat voitolla Virosta

 
Pojat aloittivat EM-karsinnat voitolla Virosta

Pojat aloittivat EM-karsinnat voitolla Virosta

Suomen lentopallopojat aloittivat alle 19-vuotiaiden EM-karsintaturnauksen hienolla 3-0-voitolla isäntäjoukkueesta Virosta. Pärnussa pelatun ottelun erät olivat 25-23, 25-23 ja 25-17.

Kaksi ensimmäistä erää oli kovaa taistelua. Viro yritti kovalla hyppysyötöllä rikkoa Suomen peliä ja myös Suomella oli selkeä syöttötaktiikka. Suomi pommitti toista yleispelaajaa Rene Teppania ja saikin syötöillä jauhettua hänen vastaanottonsa rikki. Suomi ja Viro olivat kohdanneet aiemmin viidesti ja Suomi oli ne kaikki voittanut, joten taktiikka oli helppo löytää.

Suomella oli kuitenkin vaikeuksia pysäyttää Viron hakkuri Karlis Mesila, joka takoi palloa tehokkaasti. Yksi mies ei kuitenkaan ottelun kulkua pystynyt kääntämään.

Suomen peli vapautui kolmannessa erässä ja erityisesti hakkuri Eelis Karinen nosti tasoaan huimasti siivittäen joukkueen selkeään erävoittoon.

- Passari Mauri Kurpan peliin olen myös tänään tyytyväinen. Meidän vahvuutemme tässä turnauksessa tulee olemaan tasapuolinen hyökkäyspeli eri pelaajien kautta, joukkueen päävalmentaja Pekka Lahtinen sanoo.

Aloituksen vastaanotoissa päävastuun kantoivat yleispelaaja Niklas Seppänen ja libero Lauri Kerminen. Toinen yleispelaaja Elviss Krastins aloitti vaisusti, mutta paransi peliään ottelun loppua kohden. Keskipelaajina iskivät ja torjuivat Markus Kaurto ja Tommi Siirilä.

- Olen tyytyväinen peliin ja joukkueeseen. Tultiin laajalla rintamalla.

Suora 3-0-voitto oli siinäkin mielessä tärkeä, että nuorten EM-karsinnoissa on ensimmäistä kertaa käytössä Suomen Mestaruusliigasta tuttu pistelaskujärjestelmä, jossa 3-0- ja 3-1-voitoista saa kolme pistettä ja 3-2-voitosta vain kaksi ja häviäjä saa yhden.

EM-karsintojen pelipaikka jouduttiin viime hetkessä vaihtamaan Pärnun isommasta urheiluhallista pienempään urheilukoulun halliin ison hallin katon sorruttua osittain lumen painosta, jota Virossa riittää jopa enemmän kuin Suomessa. Hallin vaihto saattoi olla hyväksikin, sillä 30 hengen suomalainen kannustajajoukko ainakin sai nyt mukavan tunnelman aikaan pienessä hallissa.
Suomi kohtaa torstaina Romanian, perjantaina Puolan ja sunnuntaina Italian. Lauantaina on välipäivä. Kaksi parasta maata selviytyy EM-kisoihin Ankaraan 16.-24.4.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle