Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lähteenmäen vauhti kestää Tourilla

 
Lähteenmäen vauhti kestää Tourilla

Krista Lähteenmäki jatkoi torstaina mainioita esityksiään Tour de Skillä, kun vuorossa oli Toblachissa Italiassa 15 kilometrin takaa-ajokilpailu vapaalla hiihtotavalla. Lähteenmäki tuli maaliin seitsemäntenä vain vajaat neljä sekuntia kuudenneksi yhteistuloksissa ohi suomalaisen nousseesta Ruotsin Anna Haagista.

Lähteenmäen ero kiertuetta edelleen johtavaan Puolan Justyna Kowalchukiin kasvoi lähinnä bonussekuntien verran ja on nyt tasan kaksi minuuttia.

- Aikalailla taistelukisa oli tänään. Jalat olivat tosi väsyneet. Annan (Haag) kanssa siinä hiihdettiin ja autettiin toisiamme, mutta sitten ei tainnut hänelle enää vauhti riittää ja siirtyi siitä keulille. Mutta sain hyvin hiihdettyä hänen peesissään. Huomenna tiedossa vain pieni palauttava lenkki ja lepoa. Kaksi kisaa jäljellä ja olen nyt seitsemäntenä, joten hyvillä fiiliksillä lähden taistelemaan viimeisiin kisoihin, kommentoi Krista Lähteenmäki.

Kowalczykin etumatka kutistui kärjessä selkeästi, kun italialaiset Arianna Follis ja Marianna Longa sekä Ruotsin Charlotte Kalla sekä lähes loppuun asti myös Slovenian Petra Majdic pitivät kovaa kyytiä. Follis nousi kiertueen kakkoseksi tullen maaliin vain reilut 22 sekuntia Kowalczykin perässä.

Bonussekuntien myötä puolalaisen kokonaisjohto on nyt 27,2 sekuntia Follikseen, 32,6 sekuntia kolmanneksi nousseeseen Longaan ja 38,7 kärkiporukan kirissä italialaisille hävinneeseen Kallaan. Majdic (-53,4) viidentenä väsähdettyään lopussa.

Riitta-Liisa Roponen säilytti paikkansa 12. tilalla hiihdettyään lähes samaa vauhtia Kowalczykin kanssa. Roposella on eroa kärkeen 3.07,7.

Riikka Sarasoja nousi puolestaan ohi Aino-Kaisa Saarisen kolmanneksi parhaaksi suomalaiseksi. Sarasoja on ennen kahta viimeistä osakilpailua 17. (-4.36,6) ja reilut puolitoista minuuttia lisää kärjelle jäänyt Saarinen 18. 5,5 sekuntia Sarasojasta.

Anne Kyllönen putosi kokonaiskilpailussa kolme sijaa (nyt 31. - 7.43,5) ja Kerttu Niskanen kaksi (nyt 34. -7.49,0).

Toblachin osakilpailun maaliin hiihti 39 naista. Päivän Tourin keskeyttäjiin kuuluivat mm. Venäjän Julia Ivanova ja Italian Magda Genuin.

Päävalmentaja Magnar Dalen kommentoi lyhyesti päivän miesten ja naisten kisoja: - Miesten kisa oli aika erikoinen kisa ja näyttäisi siltä että hyvin hiihtänyt Colognalla olisi enemmän tai vähemmän varmistanut Tour de skin voiton. Matilla oli jälleen kerran hyvä kisa. Hänellä oli mahdollisuus pärjätä vielä paremmin, mutta harmillisesti törmäili hieman Lukas Bauerin ja menetti mahdollisuutensa taistella sijoista 3-5. Krista hiihti niin ikään jälleen hyvän kisan. Nuorella urheilijalla kuten Krista, joka on ensimmäistä kertaa Tourilla ja jolla on vielä vähän kokemusta, voivat ongelmat aiheuttaa huonon päivän, mutta hän selvisi hyvin.

Tour de Ski jatkuu välipäivän jälkeen lauantaina Val di Fiemmessaä  naisten 10 kilometrin ja miesten 25 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailuilla.
 
15 KM (V), TAKAA-AJO, NAISET
1. Justyna Kowalczyk POL 37.47,1
2. Arianna Follis ITA + 22,2
3. Marianna Longa ITA + 22,6
4. Charlotte Kalla SWE + 23,7
5. Petra Majdic SLO + 36,4
6. Anna Haag SWE +1.41,4
7. Krista Lähteenmäki FIN +1.45,0
8. Astrid Jacobsen NOR +2.21,4
9. Therese Johaug NOR +2.44,5
10. Alena Prochazkova SVK +2.47,7
11. Marthe Kristoffersen NOR +2.49,3
12. Riitta-Liisa Roponen FIN +2.52,7
13. Eva Nyvltova CZE +4.18,1
14. B. Johansson Norgren SWE +4.18,7
--------------------------------------
17. Riikka Sarasoja FIN +4.21,6
18. Aino-Kaisa Saarinen FIN +4.22,8
28. Anne Kyllönen FIN +7.28,5
32. Kerttu Niskanen FIN +7.54,0

Maastohiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Anne Kyllönen

Tiedot

Krista Pärmäkoski (o.s. Lähteenmäki)

Tiedot

Riitta-Liisa Roponen

Tiedot

Aino-Kaisa Saarinen

Tiedot

Riikka Sarasoja

Tiedot