Palander pisteille Zagrebin pujottelurinteessä

Kalle Palander laski 22:nneksi maailmancupin pujottelussa Kroatian Zagrebissa. Toinen suomalainen, Victor Malmström, keskeytti ensimmäisellä kierroksella.

Iltakilpailun voitto meni Ruotsin Andre Myhrerille. Hänen joukkuetoverinsa Mattias Hargin laski kolmanneksi oltuaan ensimmäisen kierroksen jälkeen vasta sijalla 30. Ruotsalaisten väliin kiilasi isäntämaan Ivica Kostelić.

Korkeasta lähtönumerosta (41) huolimatta Palanderin onnistui rypistää itsensä mukaan toiselle kierrokselle eli 30 parhaan joukkoon. Alun väliajat enteilivät huonoa, mutta loppupätkän Palander tuli todella lujaa. Hän oli viimeisellä kolmanneksella jopa nopeampi kuin kisaa johtanut Giuliano Razzoli.

– Pätkittäin meno tuntui ihan oikealta laskemiselta, mutta eihän tästä loppujen lopuksi jäänyt paljon käteen, Palander sanaili.

Toiseen laskuun Palander lähti sijalta 21. Kahdessa ensimmäisessä väliaikapisteessä hän oli kärjen vauhdissa.

– No joo, ei siinä tokassa laskussa hirveästi kehumista ollut. Jos jotain positiivista hakee, niin fyysisellä puolella ei ollut mitään hätää. Helposti jaksoi painaa, kertoi Palander.

Lopputuloksissa Palanderin sijoitus oli 22. Hän jäi kilpailun voittaneesta Myhreristä 1,88 sekuntia.

Victor Malmström on laskenut pujotteluharjoituksissa hyvin, minkä vuoksi valmentaja Janez Slivnik päätti antaa nuorelle suomalaiselle näyttöpaikan maailmancupissa. Lisäksi Zagrebin loiva rinne sopii Malmströmille.

Lähtönumerolla 65 startanneella Malmströmillä oli kuitenkin vaikeuksia pitää lasku kasassa. Talven toinen maailmancup-startti päättyi keskeytykseen ensimmäisellä kierroksella aivan kuten marraskuussa Levillä.

Seuraavan kerran suomalaismiehet kilpailevat maailmancupissa ensi lauantaina Adelbodenin suurpujottelussa.