Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi taisteli pisteen Puolalta poikien EM-karsinnoissa

 
Suomi taisteli pisteen Puolalta poikien EM-karsinnoissa

Suomen poikien lentopallomaajoukkue taisteli yhden sarjapisteen vahvalta Puolalta alle 19-vuotiaiden EM-karsinnoissa Pärnussa. Viiteen erään venyneen pelin ratkaisi Puola lopulta varmemmilla suorituksilla itselleen luvuin 3-2 (25-21, 15-25, 25-21, 16-25, 15-8).

Puola sai 3-2-voitosta kaksi sarjapistettä ja Suomi yhden. Suomen pääsyn kevään EM-kisoihin Turkkiin ratkaisee sunnuntaina pelattava joukkueen viimeinen ottelu Italiaa vastaan. EM-karsintojen kaksi parasta maata saa kisapaikan. Lauantaina Suomella on välipäivä.

- Tämä oli tiukka taistelu ja yksi piste on meille tärkeä. Lauantainen Puola-Italia-ottelu näyttää millaiset asetelmat on sunnuntain peliin, Suomen päävalmentaja Pekka Lahtinen sanoo.

- Puolaa vastaan ei enää viimeisessä erässä pystytty ryhdikkäisiin suorituksiin vaan omien virheiden kautta tehtiin Puolan pelaaminen helpoksi.

Suomi keskittyi ottelussa kolmeen taktiseen asiaan ja niissä onnistuttiin hyvin. Suomalaiset iskivät aloituksissa tehokkaita hyppyleijoja, joilla Puolan vastaanotto saatiin rikki. Erityiskohteena oli yleispelaaja Piotr Orczyk, joka saatiin pahasti miinukselle pelissä.

Kolmantena tavoitteena oli torjua Puolan hakkuri Lukasz Lapzynski ja joka toisessa erässä se onnistuikin hyvin ja ne Suomi voitti selvästi. Viimeisessä erässä Lapzynski oli kuitenkin tehokas.

- Meidän syöttöpelimme oli tässä ottelussa todella hyvä. Puolan vastaanotto jäi 40 prosenttiin, mutta lyöjiä löytyi silti laajalla rintamalla ja se ratkaisi ottelun, Lahtinen toteaa.

Suomen vastaanotto toimi hyvin 62 prosentin teholla. Muutenkin Suomen pojat pelasivat kelpo ottelun. Tappotorjuntoja tuli 13, joista Tommi Siirilälle viisi ja Markus Kaurtolle kolme. Passari Mauri Kurppa otti myös hiukan yllättäen kolme torjuntapistettä ja pelasi muutenkin taas mainiosti.

Yleispelaaja Niklas Seppänen nosti aloituksia varmasti, mutta joutui hyökkäyspelissä pahasti Puolan pihteihin. Hyökkäystehot jäivät 33 prosenttiin. Toinen yleispelaaja Elviss Krastins pelasi välillä todella hyvin ja oli välillä kateissa. Hyökkäystehot olivat hänelläkin vaatimattomat, 30 %.

Hakkuri Eelis Karinen oli ottelun alussa vaikeuksissa, mutta pelin edetessä rytmi löytyi ja aloitussyötöissä hän oli myös tehokas.

Suomen pojilla on sunnuntaina hyvä mahdollisuus Italia-voitolla katkaista pitkä kuiva kausi EM-kisojen osalta. Suomi on nimittäin ollut edellisen kerran mukana poikien EM-kisoissa vuonna 1997 Slovakiassa, missä tuli kahdeksas sija.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle