Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen tytöt kukistivat Latvian 3-0 EM-karsintojen päätöspelissä

 
Suomen tytöt kukistivat Latvian 3-0 EM-karsintojen päätöspelissä


Suomi päätti komeaan 3-0-voittoon Latviasta lentopallon alle 18-vuotiaiden tyttöjen EM-karsinnat Slovakian Bardejovissa. Erät olivat 25-22, 25-14 ja 25-19.

Suomi tuli turnauksessa kolmanneksi jättäen taakseen Latvian lisäksi myös Viron. Tshekki ja Slovakia ottivat paikat Turkin EM-lopputurnaukseen.

- Ensimmäinen erä oli tunnustelua, toisessa erässä joukkue oli terävimmillään ja kolmannessa jo odoteltiin hiukan pelin loppua. Joukkueena pelattiin taas hyvin, Suomen päävalmentaja Tapio Koivula kertoo.

Latvian aloitussyöttö oli hyvä ja Suomen vastaanotolla oli pikkuisen vaikeuksia niin, ettei joukkue päässyt oikein iloiseen peliin mukaan. Latvia tosin antoi myös helppoja virheitä.

Suomen aloituskokoonpanossa passarina pelasi Iida Paananen, yleispelaajina Salla Karhu ja Sanni Rihu, keskipelaajina Heini Järventausta ja Karoliina Friberg, hakkurina Mira Hämäläinen ja liberona Tiiamari Sievänen. Koivula teki ottelussa myös runsaasti vaihtoja.

- Joukkueena ollaan menty taas hiukan eteenpäin. Kaikilla muilla osa-alueilla pärjätään hyvin, mutta hyökkäysvoimassa ja -varmuudessa, etenkin laitahyökkäyksissä, ollaan jäljessä Euroopan huippumaita. Kolmas sija oli meille kuitenkin tärkeä tavoite ja se saavutettiin.

Koivula jättää maajoukkueen päävalmentajan pestin tähän turnaukseen.

- Haikein mielin jätän nämä hommat ainakin vähäksi aikaa. Me ollaan tehty joukkueen kanssa hyvää yhteistyötä ja tämä on ollut hyvä ryhmä, Koivula sanoo.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.comTakaisin edelliselle sivulle