Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Cologna jaksoi Tourin valtiaaksi

 
Cologna jaksoi Tourin valtiaaksi

Sveitsiläinen Dario Cologna jaksoi pinnistää miesten Tour de Skin voittajaksi. Päätösetapin alkumatkasta ahdistellun Norjan Petter Northug jäi lopulta 24-vuotiaasta voittajasta 27,3 sekuntia oltuaan loppunousuun lähdettäessä 1.18,1 sveitsiläistä jäljessä.

Viime vuoden voittaja, Tsekin Lukas Bauer, nousi komeasti kymmenenneltä tilalta Alpe Cermisin nousussa kokonaiskilpailun kolmanneksi. Bauer oli loppunousussa selkeästi nopein lyöden seuraavaksi nopeimmat Italian Roland Claran ja Sveitsin Curdin Perlin yli puolella minuutilla.

Sveitsiläisten hyvää panosta tuki neljänneksi noussut Curlin Perl. Hyvän nousun tehnyt Clara oli viides ja Ranskan Jean Marc Gaillard kuudes.

Suomalaisia ei Tourin päätösetapilla nähty, kun Matti Heikkinen ja Ville Nousiainen lopettivat kiertueen lauantain yhteislähtökilpailun jälkeen ja Sami jauhojärvi keskeytti jo neljän lähdön jälkeen.

Kaikkiaan 35 miestä hiihti Tourin alusta loppuun.

Cologna vei sprintticupinkin voiton

Tourin sprintticupin voitonkin vei Kowalczyk saatuaan kaikkiaan kolme minuuttia ja 58 sekuntia sprinttihyvityksiä Tourin kisoissa. Petter Northug oli tämäkin kisan kakkonen (2.58,0) ja Marcus Hellner kolmas (2.26,0).

Suomalaisista Matti Heikkinen (0.32) sijoittui Tourin sprintticupissa kymmenenneksi ja Ville Nousiainen 15:ksi (0.12).

Ensi viikonloppuna Liberecin sprintit

Maastohiihdon maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Tsekin Liberecissä hiihdettävillä sprinteillä ja parisprinteillä. Naisista mukaan lähtevät Pirjo Muranen, Kirsi Perälä, Anne Kyllönen, Riikka Sarasoja ja Mari Laukkanen. Miesten edustuskuusikon muodostavat Matias Strandvall, Lasse Paakkonen, Anssi petsinen, Martti Jylhä, Niklas Colliander sekä Kalle Lassila.

Val di Fiemme, Tour de Skin lopputulokset, miehet:
1) Dario Cologna, Sveitsi 31.58,1
2) Petter Northug, Norja -0.27,3
3) Lukas Bauer, Tsekki -1.44,1
5) Curlin Perl, Sveitsi -1.58,2
5) Roland Clara, Italia --2.06,5
6) Jean Marc Gaillard, Ranska -2.27,5
7) Devon Kershaw, Kanada -2.31,7
8) Martin Jaks, Tsekki -2.39,9

Maastohiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleMatti Heikkinen

Tiedot

Ville Nousiainen

Tiedot