Suomelle niukka tappio Unkaria vastaan

Suomen futsalmaajoukkue kärsi maanantaina niukan 1-3-tappion Unkarille vieraskentällä. Suomen maalin ottelussa laukoi Risto Salmi.

Hyvä avausjakso

Suomi pelasi todella hyvän avausjakson ja hallitsi kenttätapahtumia. Ottelun avausmaalin viimeisteli kuuden minuutin pelin jälkeen Risto Salmi, joka pääsi Panu Aution antamasta kulmapotkusta laukomaan pallon lähietäisyydeltä verkkoihin.

Suomi sai luotua useita hyviä maalipaikkoja ensimmäisellä 20-minuuttisella, mutta maalinteossa se ei enää onnistunut. Unkari nousi vielä ensimmäisellä jaksolla tasoihin, joten tauolle mentiin tasatilanteessa 1-1.

- Ensimmäinen jakso oli todella hyvä. Uskallan väittää, että olimme hallitsevampi osapuoli ja tasatilanne hieman mairitteli kotijoukkuetta, päävalmentaja Jouni Pihlaja sanoi pelin jälkeen.

- Meidän maali oli hyvä esimerkki tästä hyvästä tekemisestä, päävalmentaja lisäsi.

Toisella jaksolla Unkari pääsi hieman niskan päälle, kun Suomen peli hieman sekosi ja meni virheiden kautta hieman vaikeaksi. Unkari pääsi lopulta iskemään kaksi maalia, joista toinen syntyi heti jakson alussa ja toinen noin viisi minuuttia ennen loppua.

Juuri ennen Unkarin kolmatta osumaa Suomi sai erinomaisen maalipaikan, mutta pallo liukui maalin edestä nopeammin kuin kukaan pelaajista siihen ehti. Vaikka Unkari lievästi peliä hallitsi toisella jaksolla, niin Suomi pysyi silti hyvin pelissä mukana ja pystyi haastamaan Euroopan kärkimaiden joukkoon lukeutuvan Unkarin.

- Vähän suolainen maku pelistä jäi. Siinä oli paljon hyvää, mutta 40 minuutin pelin jälkeen tulos ei tietenkään tyydytä. Vaikka tämä on valmistautumista karsintaan, niin kyllä me jokaista peliä lähdemme voittamaan, Pihlaja totesi.

Suomi ja Unkari kohtaavat uudestaan tiistaina. Ottelu alkaa kello 19.00.

Pelit ovat Suomelle valmistautumista 20.-24.1. Tampereella pelattaviin EM-esikarsintoihin.