Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi kohtaa toistamiseen Unkarin

 
Suomi kohtaa toistamiseen Unkarin

Suomen futsalmaajoukkue jatkaa valmistautumistaan Tampereella pelattaviin EM-esikarsintoihin, kun se kohtaa tiistaina toistamiseen Unkarin. Maanantaina Unkari oli vahvempi maalein 3-1.

Pihlaja kaipaa lisää pelejä

Maanantain pelissä Suomi pelasi hyvän ensimmäinen jakson, mutta Unkari nousi toisella 20-minuuttisella kahden maalin myötä 3-1-voittoon.

- Se mitä eniten kaipaamme on pelejä, ja varsinkin kovia kansainvälisiä pelejä. Ensimmäinen jakso oli hyvä osoitus, että ei tämä vain sattumaa ole. Rutiinia ei kuitenkaan ollut tarpeeksi. Sitä tulee juuri kovista peleistä, päävalmentaja Jouni Pihlaja sanoo.

- Vuodessa pelejä pitäisi olla ehdottomasti sellaiset 15-16, joista 80% pitää olla kovia. Se on se asia, mikä vie meitä eteenpäin. Suomi aloitti maaottelut vuonna 1998, jonka jälkeen pelejä on kertynyt vajaat 90. Kun me aloitimme, niin Unkarille oli pelejä noin 90 silloin. Nyt heillä on jo 290 peliä, päävalmentaja lisää.

Ottelut ovat Suomen kenraaliharjoitus 20.-24.1. Tampereella pelattaviin EM-esikarsintoihin, jossa Suomen lohkossa pelaavat Albania, Kypros ja San Marino.

- Nyt edessä on uusi peli Unkaria vastaan. Eilen pelasimme aika kiinteällä ja pienellä ryhmällä, kun avauskentällisten lisäksi kentällä kävi vain Joni Pakola. Nyt muutoksia saattaa tulla jonkun verran kokoonpanoon, Pihlaja kertoo.

Maanantaina Suomi haastoi siis hyvin Unkarin, joka lukeutuu Euroopan kärkimaiden joukkoon. Se muun muassa isännöi edellisiä EM-kisoja vuonna 2009.

- Kyllä me olemme osoittaneet, että kuulumme sinne Euroopan tiukkaan keskikastiin. Marginaalit ovat pienet, Pihlaja miettii.

Ti 11.1. Unkari – Suomi kello 19.00 (Gyöngyös)

Futsalin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle