Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Poutiainen ja Riesch jakoivat voiton Flachaussa

 
Poutiainen ja Riesch jakoivat voiton Flachaussa

Tanja Poutiainen saalisti tiistai-iltana kauden ensimmäisen voittonsa alppihiihdon maailmancupissa. Hän pujotteli ykköseksi Itävallan Flachaussa. Saksan Maria Riesch nousi korkeimmalle korokkeelle yhdessä Poutiaisen kanssa: heidän aikansa oli tismalleen sama.

– Maaliin tullessa piti oikein katsoa, että mitäs nuo nollat nyt tarkoittavat. Mutta kun vihreä valo kerran paloi, niin eikös se hyvää tiedä, Poutiainen nauroi.

Lähtönumerolla kaksi startannut Poutiainen oli nopein avauskierroksella. Hänen ja Ranskan Nastasia Noensin välille kertyi eroa 21 sadasosaa. Riesch oli kolmanneksi vauhdikkain (+0,41).

– Tein radankatselun huolella, koska halusin selvittää tarkkaan, missä kohdissa voi nipistää ajasta. Loivassa rinteessä pikkujutut ovat tärkeitä, Poutiainen kertoi.

Jälkimmäisessä laskussaan Poutiainen repi koko ajan lisää etumatkaa, mutta viimeisellä osuudella voitto oli vähällä karata käsistä. Hän pystyi kuitenkin pitämään johtonsa ja otti näin ensimmäisen ykköstilansa pujottelun maailmancupissa lähes kolmeen vuoteen.

– Ilmankos tämä tuntuu niin mahtavalta! Puikka on tosi hyvin hallussa, mistä kuuluu iso kiitos Christianille (Thoma, naisten päävalmentaja), Poutiainen sanoi.

Poutiaisen ja Rieschin jälkeen kolmanneksi laski Noens (+0,52). Pujottelucupia johtaneen Marlies Schildin ilta päättyi ulosajoon, kun hänen suksensa menivät ristiin toisella kierroksella. Tapahtumien seurauksena Riesch siirtyi pujottelun maailmancupin kärkeen, Poutiainen ja Schild ovat häntä 20 pistettä perässä.

Flachaun rinne rankaisi armotta pienistäkin virheistä. Tämän sai huomata muun muassa Sanni Leinonen, jonka urakka päättyi avauskierrokselle. Hän jäi Poutiaisesta nelisen sekuntia ollen 78 laskijan joukossa sijalla 42.

Naiset kilpailevat seuraavaksi suurpujottelussa Slovenian Mariborissa ensi lauantaina. Miesten maailmancup jatkuu Sveitsin Wengenissä, missä ensimmäisenä tulessa on Andreas Romar superyhdistetyssä perjantaina.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleSanni Leinonen

Tiedot

Tanja Poutiainen

Tiedot

Andreas Romar

Tiedot