Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi nimesi alppihiihtäjiä MM-kisoihin

 
Suomi nimesi alppihiihtäjiä MM-kisoihin


Suomi tavoittelee menestystä alppihiihdon MM-kilpailuista Saksasta sekoituksella kokemusta ja nuoruutta. Ski Sport Finland nimesi keskiviikkona viisi urheilijaa helmikuisiin kisoihin. Sanni Leinonen, Tanja Poutiainen, Kalle Palander ja Marcus Sandell osallistuvat tekniikkalajeihin. Lisäksi Andreas Romar nimettiin tässä vaiheessa vauhtilajeihin.

Ski Sport Finlandin tavoitteena kisoista on yksi mitali ja sijoituksia kymmenen parhaan joukkoon.

Paljon voi odottaa pujottelun maailmancupissa toisena olevalta Tanja Poutiaiselta, joka osallistuu Garmisch-Partenkirchenissä pujotteluun ja suurpujotteluun. Sanni Leinonen kilpailee samoissa lajeissa.

Kalle Palander on viime aikoina väläytellyt osaamistaan. Fyysinen kunto alkaa olla kohdallaan, ja hän on vähitellen päässyt pistesijoihin kiinni maailmancupissa. Palander osallistuu kisoissa pujotteluun ja suurpujotteluun.

Nyt nimetyn ryhmän täydentää nuori mustasaarelainen Andreas Romar, joka tähtää korkealle vauhtilajeissa. Hän kilpailee ainakin super-G:ssä, syöksylaskussa ja superyhdistetyssä.

Suomella on yhteensä neljä paikkaa jokaisessa lajissa niin miesten kuin naistenkin puolella. Tarvittaessa joukkuetta täydennetään 6. helmikuuta mennessä. Erityisesti tekniikkalajeihin on odotettavissa täydennystä, mikäli muut suomalaiset pääsevät hyvään vauhtiin ennen helmikuun alkua.

Garmisch-Partenkirchenin MM-kilpailut pidetään 8.-20. helmikuuta.

Nuorten MM-kisoihin viisi varmaa lähtijää

Ski Sport Finland on nimennyt tammi-helmikuun vaihteessa Sveitsissä järjestettäviin nuorten maailmanmestaruuskilpailuihin viisi urheilijaa. Suomella on kisoissa mitalitavoite, mihin on etukäteen ajateltuna parhaat mahdollisuudet miesten tekniikkalajeissa.

Merle Soppela laskee tyttöjen pujottelussa ja suurpujottelussa. Aikuisten maailmancupissa viimeksi Zagrebin pujottelussa nähty Victor Malmström sekä Samu Torsti osallistuvat kaikkiin lajeihin. Santeri Paloniemi ja Juho-Pekka Penttinen kilpailevat pujottelussa ja suurpujottelussa.

Lopullisesti nuorten MM-kokoonpano lyödään lukkoon 22. tammikuuta. Poikien puolella täytetään vielä kaksi paikkaa. Tyttöjä voidaan nimetä lisää, mikäli menestystä tulee kansainvälisissä kisoissa ennen esityksen takarajaa.

Nuorten MM-kisat pidetään Crans Montanassa Sveitsissä 30.1.-5.2.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleSanni Leinonen

Tiedot

Victor Malmström

Tiedot

Kalle Palander

Tiedot

Santeri Paloniemi

Tiedot

Tanja Poutiainen

Tiedot

Marcus Sandell

Tiedot

Samu Torsti

Tiedot