Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pellinen kuudes Alpe d´Huezin ski crossissa

 
Pellinen kuudes Alpe d´Huezin ski crossissa

Suomen Jouni Pellinen oli mainiossa vedossa ski crossin maailmancupissa keskiviikkona. Ranskan Alpe d´Huezissa pidetyssä osakilpailussa hän laski pikkufinaalissa toiseksi, mikä tarkoittaa kuudetta sijaa kokonaistuloksissa. Voittoon viiletti Saksan Daniel Bohnacker ennen Itävallan Andreas Mattia.

– Hyvä fiilis on päällä. Tänään tuo oli aika lailla maksimitulos, minkä pystyi ottamaan, Pellinen sanoi.

Ensimmäisessä erässään Pellinen jäi lähdössä kolmanneksi. Radan puolivälissä hän puristi toiselle tilalle ja pystyi pitämään paikkansa maaliviivalle saakka.

Puolivälierässä Pellinen sai huonon startin, minkä vuoksi hän löysi itsensä viimeiseltä sijalta. Hetken päästä Pellinen puski sisäkaarteen kautta väkisin kärkikahinaan. Seuraavassa hypyssä kaksi laskijaa osui toisiinsa sillä seurauksella, että myös Pellinen joutui väistämään radan sivuun. Hän kuitenkin tokeni rytäkästä parhaiten ja nappasi toisen jatkopaikan.

– Siinä oli melkoista hässäkkää! Luulin jo menettäneeni pelin, mutta muut ilmeisesti missasivat portin, koska he lähtivät tamppaamaan takaisin ylös. Kun tajusin tilanteen, oli helppo työ lasketella alas.

Välierässä Pellinen jäi heti joukon hännille. Toiset laskijat eivät tehneet virheitä, joten suomalainen joutui tyytymään viimeiseen sijaan. Näin ollen tie vei pikkufinaaliin, missä Pellinen tuli toiseksi.

– Pikkufinaalissa olo oli jo aika väsynyt. Onneksi siihen saumaan osui päivän paras startti, sillä ne eivät muuten tänään kulkeneet, Pellinen kertoi.

Juha Haukkala ei päässyt jatkoon eilisistä aikalaskuista. Hänellä on riesanaan vanha polvivamma, joka hidastaa menoa.

– En pystynyt painamaan riittävän tiukasti. Muutamaan kurviin hulahti helposti pari–kolme sekuntia, kun piti varoa polvea. Jalan kunto tuntuu olevan päivästä kiinni, sanoi Haukkala.

Seuraavaksi Haukkala ja Pellinen suuntaavat Les Contaminesiin, missä kilpaillaan sunnuntaina.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Juha Haukkala

Tiedot

Jouni Pellinen

Tiedot