Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalaiset tavoittelevat menestystä freestylehiihdon MM-kisoista

 
Suomalaiset tavoittelevat menestystä freestylehiihdon MM-kisoista

Freestylehiihdon maajoukkue hakee menestystä helmikuun alun MM-kisoista Yhdysvalloista kymmenen urheilijan voimin. Suomalaiset kilpailevat yhteensä viidessä lajissa, joissa kaikissa on hyvät mahdollisuudet kärkisijoille.

– Meillä on iskukykyinen joukkue kasassa. Virallista tavoitetta liitolla ei ole, mutta nappisuorituksilla voi tulla mitaleita, sanoo freestylehiihdon lajijohtaja Marko Mustonen Ski Sport Finlandista.

Maailmanmestaruudet ratkotaan Deer Valleyn ja Park Cityn hiihtokeskuksissa Utahissa 2.–5. helmikuuta.

Kumparelaskussa ja parikumpareissa kilpailevat Arttu Kiramo, Juuso Lahtela, Ville Miettunen ja Jussi Penttala. Miettusen ohella suurimmat odotukset kohdistuvat Kiramoon, joka laski Rukan maailmancup-avauksessa yhdeksänneksi kuukausi sitten.

Uusi vuosi alkoi kuitenkin Kiramon osalta ikävästi, kun loukkaantuminen heitti tumman varjon MM-haaveiden ylle. Hänen polvensa alkoi oireilla harjoituksissa joulun jälkeen, eikä kipu tuntunut häipyvän. Diagnoosi varmistui viime maanantaina Kiramon käytyä lääkärin pakeilla.

– Kyse oli onneksi pelkästä venähdyksestä, jonka seurauksena polveen oli kertynyt nestettä. Eero Hyvärinen (maajoukkueen lääkäri) hoiti sen kuntoon, Kiramo kertoo helpottuneena.

– Jouduin olemaan kaksi viikkoa pois lumilta. Mutta oli tässä se hyvä puoli, että kroppa ehti palautua kunnolla. Ja tauon jälkeen suksenpohjia polttelee mukavasti, eli laskemaan on kova hinku, sanoo Kiramo.

Erinomaiset menestysmahdollisuudet on myös Jouni Pellisellä ski crossissa sekä Antti-Jussi Kemppaisella half pipessa ja slopestylessa. Molemmat lukeutuvat lajiensa huippuihin tällä hetkellä. Pellinen on ski crossin maailmancupissa neljäntenä, Kemppainen puolestaan on lunastanut suorituksillaan itselleen paikan tammikuun lopun arvostettuun X Games -tapahtumaan.

MM-kisojen half pipessa nähdään lisäksi Matti Räty. Suomen joukkueen täydentävät slopestyle-edustajat, joihin lukeutuvat Kemppaisen ohella Henri Koskelainen, Jarkko Ronkainen ja Sami Säkkinen. Nämä nuoret lähestyvät toden teolla maailman kärkikaartia.

Suomen joukkue FIS:n freestylehiihdon MM-kilpailuihin
Kumparelasku ja parikumparelasku

Arttu Kiramo, Jyväskylän Freestyleseura
Juuso Lahtela, Avalanche Ski Club, Kemijärvi
Ville Miettunen, Avalanche Ski Club, Kemijärvi
Jussi Penttala, Freestyleseura Moebius, Helsinki

Ski cross
Jouni Pellinen, Imatran Urheilijat

Half pipe
Antti-Jussi Kemppainen, Ruka Slalom Freestyle, Kuusamo
Matti Räty, KuoSi Freestyle, Kuopio

Slopestyle
Henri Koskelainen, Freestyleseura Moebius, Helsinki
Jarkko Ronkainen, Ruka Slalom Freestyle, Kuusamo
Sami Säkkinen, Ruka Slalom Freestyle, Kuusamo

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleAntti-Jussi Kemppainen

Tiedot

Arttu Kiramo

Tiedot

Juuso Lahtela

Tiedot

Ville Miettunen

Tiedot

Jouni Pellinen

Tiedot

Jussi Penttala

Tiedot