Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kylmäpäinen Penttala laski finaaliin Mont Gabrielin parikumpareissa

 
Kylmäpäinen Penttala laski finaaliin Mont Gabrielin parikumpareissa

Jussi Penttala oli paras suomalainen maailmancupin parikumpareissa lauantaina Kanadan Mont Gabrielissa. Vasta 17-vuotias Penttala selvitti tiensä karsinnasta finaaliin toista kertaa urallaan. Kumparelaskun päävalmentaja Sami Mustonen iloitsi nuoren helsinkiläisen menestyksestä:

– Aivan huippujuttu, komea suoritus Jussilta. Hän laski kisassa omalla tasollaan.

Penttalaa voi pitää siinä mielessä harvinaisena suomalaisurheilijana, että hän pystyy kovassa paikassa parhaaseen suoritukseen.

– Kun vielä muutama vuosi hiotaan laskua, Jussilla on kaikki mahdollisuudet nousta maailman ehdottomaan kärkeen, sanoo Mustonen.

Finaalissa Penttala hävisi ensimmäisellä kierroksella isäntämaan Alexandre Bilodeaulle, joka voitti lopulta koko kilpailun ennen joukkuetoveriaan Mikael Kingsburyä ja Ranskan Guilbaut Colas'ta.  Penttala sijoittui 16:nneksi.

Ville Miettunen ja Juuso Lahtela eivät päässeet karsintakierrokselta jatkoon. Kuumeesta kärsinyt Miettunen oli 27:s, Lahtela keskeytti.

– Ville tuli vähän huonosti alahypyn nokalle ja horjahti. Juuso puolestaan veti pannut toisessa hypyssä, Mustonen kertasi.

Kumparelaskun maailmancup jatkuu viikon päästä Yhdysvaltain puolella. Lake Placidissa kilpaillaan sekä lauantaina että sunnuntaina. Viikonlopun koitoksissa on mukana myös Arttu Kiramo, joka jätti Mont Gabrielin väliin loukkaantumisen vuoksi.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Arttu Kiramo

Tiedot

Juuso Lahtela

Tiedot

Ville Miettunen

Tiedot

Jussi Penttala

Tiedot