Romar kelpo tulokseen Wengenin syöksylaskussa

Andreas Romar sijoittui 36:nneksi Wengenin syöksylaskussa Sveitsissä. Kilpailun voitti Itävallan Klaus Kröll 0,14 sekunnin erolla ennen Sveitsin konkaria, 36-vuotiasta Didier Cuchea. Kolmanneksi laski niin ikään sveitsiläinen Carlo Janka.

Wengenin syöksylaskua pidetään perinteisesti erittäin vaativana. Kisarinne on maailmancupin pisin; radalla on mittaa kaikkiaan 4430 metriä. Aikaa siihen kuluu parhailta laskijoilta reilut kaksi ja puoli minuuttia, joten kropan kestävyyttä koetellaan toden teolla.

– Kunnon puolesta ei ollut mitään hätää. Yläosassa tuli vähän nössöiltyä, mutta loppupätkä oli hyvää laskemista, kertoi Romar.

Tänään Romar jäi kärjestä 4,76 sekuntia. Eilen Romar otti ensimmäiset pisteensä maailmancupissa, kun hän sijoittui 17:nneksi superyhdistetyssä.

– Syöksylasku kulkee tällä hetkellä ihan OK, vaikka töitä pitää edelleen tehdä. Pujottelu taas sujuu vähän sinne päin, kun ei ole tullut treenattua sitä niin paljon, Romar kertoi.

Sunnuntaina Wengenissä kilpaillaan pujottelussa, johon ainoana suomalaisena ottaa osaa Kalle Palander.