Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Muranen ja Niskanen taistelivat neljänneksi

 
Muranen ja Niskanen taistelivat neljänneksi

Epäonnisesti Kerttu Niskasen kaatumisella alkanut naisten parisprintti Liberecissä päättyi suomalaisittain lopulta positiivisen sävytteisesti neljänteen tilaan Pirjo Murasen venyttyä komeaan hiihtoon ja Niskasenkin toivuttua pienestä shokista.

Niskanen ja Muranen nousivat viimeiseltä eli 12. tilalta lopulta taistelemaan jopa mitalitilasta 6 x 1,3 kilometrin perinteisen tyylin kisassa. Lopulta kolmanneksi sijoittunut Norjan kakkosjoukkue Kari Vikhagen Gjeitnes - Celine Brun-Lie jäi vain 3,2 sekunnin päähän.

Niskasen kaatuminen heti avausosuuden alamäessä sai nuoren lahjakkuuden hetkeksi pois tolaltaan.

- Kyllähän siinä meni senssit sekaisin ja pieni shokki iski. Alusta oli pehmeä ja möyykyinen. Laitoin lopulta vain silmät kiinni ja odotin mitä tapahtuu. Kyllä siitä aika vaikea hiihto tuli. Onneksi Pike hiihti hienosti. Harmittaa vain hänen puolesta vielä enemmän, Niskanen totesi.

Muranen kehui puolestaan nuoren parinsa esitystä kaatumisen jälkeen.

- Mahtava hiihto Kertulta tuon jälkeen. Sisukas esitys. Omakin hiihto kulki todella hyvin ja kiri onnistui kivasti. Kaikkiaan ehjä perinteisen hiihto, vaikka kyllähän parisprintti tuntuu aina pahalta, Muranen analysoi.

Päävalmentaja Magnar Dalen uskoi suomalaiskaksikon ollen kisan kakkonen ilman haveria.

- Hyvä hiihto kaksikolta, toiseen tilaan olisi ollut erinomainen mahdollisuus. On aivan normaalia mennä lukkoon tuollaisen tapahtuman jälkeen, mutta Kerttu taisteli kuin tiikeri. Pirjolta hyvä hiihto, eritysesti viimeisen 500 metrin osalta, Dalen näki.

Naisten kilpailun voittoon hiihti ylivoimaisesti alusta asti kisaa johtanut Norjan ykkösduo Maiken Caspersen Falla - Marit Björgen. Italian kaksikko Magda Genuin - Marianna Longa hävisivät voittajille 30,5 sekuntia.

Suomen naisten kakkosjoukkue Anne Kyllönen - Kirsi Perälä sijoittui suoraan finaalina hiihdetyssä kilpailussa yhdeksänneksi jättäen taakseen kolme joukkuetta (Venäjä, Ranska ja Sveitsi).

Kakkoskaksikko jäi voittaneesta Norjasta minuutin ja 26,5 sekuntia.

Suomen molemmat miesjoukkueet jäivät semifinaaleihin. Matias Strandvallin ja Niklas Collianderin sijoitukseksi tuli 13., kun Anssi Pentsinen ja Lasse Paakkonen olivat 15.

Miesten esitystä Dalen ruoti ytimekkäästi.

- Kukaan ei ollut viimeisellä osuudellaan tarpeeksi vahva. Olen tyytyväinen heidän taisteluunsa muuten, asenne oli tarpeeksi hyökkäävä.

Maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Viron Otepäässä. Lauantaina hiihdetään perinteisellä naisten 10 km ja miesten 15 km. Sunnuntaina ovat ohjelmassa perinteisen sprintit.

Liberec, maailmancup, parisprintti
Naiset:

1) Norja 19.30,8
2) Italia +30,5
3) Norja II +43,6
4) Suomi (Kerttu Niskanen, Pirjo Muranen) +46,8
5) Kanada +51,6
6) Ruotsi +54,0
----
9) Suomi 2 (Anne Kyllönen, Kirsi Perälä) +1.26,5

Miehet:
1) Norja 21.47,1
2) Ruotsi +4,4
3) Norja II +8,1
4) Ranska +9,6
5) Venäjä +10,5
6) Ruotsi II +11,9
----
13) Suomi (Matias Strandvall, Niklas Colliander)
15) Suomi II (Anssi Pentsinen, Lasse Paakkonen)

Maastohiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Niklas Colliander

Tiedot

Anne Kyllönen

Tiedot

Pirjo Muranen

Tiedot

Kerttu Niskanen

Tiedot

Lasse Paakkonen

Tiedot

Kirsi Perälä

Tiedot

Matias Strandvall

Tiedot