Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi murjoi USA:n

 
Suomi murjoi USA:n

Jääpallon XXXI MM-kisat Kazan, Venäjä

Suomi murjoi USA:n Kazanissa 13-2 (8-1)

Suomella ei ollut ongelmia kukistaessaan USA:n 13-2 runkosarjan kolmannessa ottelussa Kazanin MM-kisoissa. Suomen tehopelaajat olivat kolme maalia viimeistellet joukkueen kapteeni Ville Aaltonen ja Markus Kumpuoja. Suomi jatkaa MM-kisoissa edelleen tappioitta.
 
Ottelu pelattiin hyvissä olosuhteissa, pakkasta -10 ja auringonpaiste. Keli sopi suomalaisille hyvin. Suomi johti tauolle mentäessä jo 8-1. Ottelun avausmaalin kulmalyönnistä iski joukkueen kapteeni Ville Aaltonen takalyöjän paikalta. Peräti seitsemän pelaajaa sai ensimmäisellä jaksolla maalimerkinnän (Aaltonen, Aarni,Liukkonen, Kumpuoja, Ekman, Lukkarila ja Larsson). USA:n kuparisen rikkoi Daren Richardsson rangaislyönnistä.

Toisen jakson Suomi voitti maalein 5-1 ja koko ottelun siis 13-2. Uutena pelajaana Mikko Rytkönen liittyi maalintekijäkerhoon USA ottelussa.

"Hyvä asenne ja valmistautuminen otteluun riitti, teimme heti alkuun tarvittavat maalit ja samalla pelin helpoksi itsellemme. Toisella jaksolla lepuutimme Sami Laakkosta ja Pekka Hiltusta pelaten ottelun läpi koko materiaalilla. Toisella jaksolla pakkanen kiristyi ja ottelun ratkettua meni loppu hieman pelailuksi, mutta tavoite 2 pistettä saavutettin" kommentoi päävalmentaja Tommy Österberg pelin jälkeen

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Juho Liukkonen kertoi ottelun sujuneen suunnitellusti " Tavoite oli tehdä ottelu helpoksi, pelata helpoilla syötöillä ja hyvällä luistelulla murtaa USA:n puolustuspeli".  Muuten Liukkonen oli tyytyväinen Ruotsi ja Venäjä ottelun tuloksiin. "On hienoa voittaa molemmat maat MM-kisoissa, pitää kuitenkin muistaa, että vielä emme ole voittaneet mitään. Alkupelit ovat sujuneet hyvin, koska kokojoukkueen luistelu ja syöttöpeli on ollut hyvällä tasolla mikä on tehnyt pelaamisen helpoksi".

Suomi - USA (8-1)
03 min 1-0 Ville Aaltonen
13 min 2-0 Mikko Aarni, syöttäjä Aaltonen
21 min 3-0 Juho Liukkonen
23 min 4-0 Markus Kumpuoja
26 min 5-0 Antti Ekman
31 min 6-0 Mikko Lukkarila
32 min 7-0 Aaltonen, syöttäjä Rolf Larsson
37 min 7-1 Daren Richhardsson rl
42 min 8-1 Larsson
46 min 9-1 Aarni
55 min 10-1 Aaltonen
57 min 11-1 Kumpoja
60 min 11-2 Brent Palmer
62 min 12-2 Mikko Rytkönen
63 min 13-2 Kumpuoja, syöttäjä Aaltonen

Kulmalyönnit
Suomi 16
USA 6

Jääpalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle