Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen mäki- ja yhdistetyn joukkueet varovaisen toiveikkaana nuorten MM-kisoihin

 
Suomen mäki- ja yhdistetyn joukkueet varovaisen toiveikkaana nuorten MM-kisoihin

Suomella on sekä mäkihypyssä että yhdistetyssä keski-iältään varsin nuoret joukkueet nuorten MM-kilpailuissa Viron Otepäässä. Joukkueiden kansainvälisesti kokenein urheilija on mäkihyppääjä Sami Niemi.

Mäkijoukkueen valmentaja Ari-Pekka Nikkola kuvaa joukkueen ennakkotilannetta yhdellä sanalla haastavaksi juuri nuoruuden vuoksi. Viime viikonloppuna Zakopanessa maailmancupia hypänneellä Niemellä on onnistuessaan mitalisauma, mutta Nikkola ei lupaa kuuta taivaalta.
”Realistisesti odotan viiden joukkoon. Mäki täällä on tuulelle erittäin altis, joten tuurilla voi käydä hyvinkin”, Nikkola muotoilee.

Niemen lisäksi ainakin kajaanilaiselta Jarkko Määtältä voi odottaa hyviä suorituksia. Määttä oli myös MM-kisoissa jo viime talvena, tuloksena silloin 25. sija henkilökohtaisessa kilpailussa ja 4. sija joukkuemäessä.

”Ihan hyvä fiilis on. Nyt olen vuoden vanhempi ja kokemusta on totta kai enemmän. Lähden ainakin parantamaan viime vuoden sijoitustani, joukkuemäestä tavoitteena on mitali”, Määttä sanoi.

Yhdistetyssä hyvä tekemisen meininki

Yhdistetyn viisikko on kansainvälisesti vielä varsin kokematon ja mäkijoukkueen tavoin osaksi kovin nuorikin. Valmentaja Antti Kuisma onkin odotuksissaan maltillinen.

”En lähtisi mitaliodotuksia luomaan, mutta keskitason suorituksia odotan. Tässä porukassa on kuitenkin hyvä tekemisen meininki kaikin puolin ja hyvillä mielin voi olla. Ensimmäiset treenitkin osoittivat, että olemme ihan muiden mukana. Tämä on kokemuksen hakureissu useimmille, lähes ensimmäisiä kansainvälisiä kisareissuja”, Kuisma sanoo.
Joukkueen vanhimpaan kaartiin kuuluva Jussi Salo myöntää, ettei kausi ole mennyt ennakkoajatusten mukaisesti.  Erityistä syytä toivottua vaisumpiin tuloksiin ei ole löytynyt, mutta suunta on kauden päätavoitteen alla kääntynyt parempaan.
”Nyt tuntuu ihan hyvältä. Tuntuu, että suoritukset paranevat viikonloppu viikonlopulta. En ole sijoitustavoitteita niin miettinyt, kunhan saisi hyvät kisat. Jos jotain niin sanotaan 15 parhaan joukkoon. Joukkuekisasta voi tulla hyväkin, odotan sitä”, Otepään mäessä mainiosti viihtyvä Salo sanoo.

Kykkäsellä hyvät mahdollisuudet hyville sijoille

Naisten mäkihypyssä Suomella on tuttu kaksikko: Julia Kykkänen ja Jenny Rautionaho. Kykkäsellä on onnistuessaan mahdollisuudet hyville sijoille, sillä hän on kehittynyt hyppääjänä koko ajan.

”Julialla on mahkuja pärjätä, ensimmäisissä harjoituksissa hän oli kierrosten neljäs ja viides. Hyvä fiilis on päällä. Julia on mennyt hirveästi eteenpäin viime kauteen verrattuna. Samoin Jenny on mennyt eteenpäin. Tulee olemaan kova kisa, odotan myös tiukkaa kilpailua”, valmentaja Kimmo Kykkänen sanoo.
Julia Kykkänen ei sijoitustavoitteillaan uhoa:
”On kyllä ihan hyvät mahdollisuudet, mutta ei sijoitustavoitteita. Hyvä mäki täällä on, tykkään siitä”, Kykkänen sanoi harjoituksiin lähtiessään.

Nuorten MM-kilpailut Otepää 25.-31.1.2011
Mäkihyppy, pojat
Antti Määttä, Kuusamon Erä-Veikot
Jarkko Määttä, Kainuun Hiihtoseura
Sami Niemi, Ounasvaaran Hiihtoseura
Ossi-Pekka Valta, Lahden Hiihtoseura
Miika Ylipulli, Kuusamon Erä-Veikot

Mäkihyppy, tytöt
Julia Kykkänen, Ounasvaaran Hiihtoseura
Jenny Rautionaho, Ounasvaaran Hiihtoseura

Yhdistetty
Ville Heikkinen, Kuusamon Erä-Veikot
Jesse Kaislavuo, Lahden Hiihtoseura
Mikke Leinonen, Lahden Hiihtoseura
Jussi Salo, Tampereen Pyrintö
Arttu Ålander, Jyväskylän Hiihtoseura
 
Mäkihypyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleJulia Kykkänen

Tiedot

Jenny Rautionaho

Tiedot