Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lauri Kivari laski voittoon Pepsi Max Freestyle Tourin ensimmäisessä half pipe kilpailussa

 
Lauri Kivari laski voittoon Pepsi Max Freestyle Tourin ensimmäisessä half pipe kilpailussa

Levillä laskettiin sunnuntaina freestylehiihdon Pepsi Max Freestyle Tourin ensimmäinen half pipe kilpailu. Erinomaisessa kunnossa olevassa half pipessä nähtiin tasokkaita suorituksia nuorilta laskijoilta ja toiveena on, että Suomessa järjestettäisiin useammin half pipe kilpailuja.

Sunnuntaina pro-sarjan voittoon laski Moebiusta edustava Lauri Kivari. Kivari saavutti näyttävällä laskullaan pisteet 32,8 ja hän sai sisällytettyä laskuunsa ainoana kilpailijana puhtaan 900 asteisen pyörähdyksen. Toiseksi laski Kivarin seurakaveri Kalle Hildén pistein 25,8 ja kolmannelle sijalle nousi Mountain Club Ounasvaaran Antti Ollila pistein 24,6.

Rookie poikien sarjassa näyttävimmän suorituksen teki Jyväskylän Freestyleseuran Markus Taskinen, joka sai laskustaan 21 pistettä. Tiukassa kilpailussa kakkoseksi laski myös Jyväskylää edustava Pontus Penttilä 20,1 pisteellä ja kolmannen sija saavutti Daniel Antell Moebiuksesta pistein 19,4. Rookie tyttöjen voittoon laski Vuokatti Slalomin Pinja Jylhänlehto pistein 15,9.

Kids sarjan parhaasta suorituksesta vastasi Moebiuksen Kim Sallinen pistein 20,4. Sallinen peittosi toiseksi laskeneen Mountain Club Ounasvaaran Valtteri Mäläskän yhdellä pisteellä. Kolmanneksi nuorimpien laskijoiden sarjassa nousi Jyväskylän Freestyleseuran Kimi Lahtiperä. Rookie tyttöjen voittoon laski Taivalkosken Kuohua edustava Riikka Voutilainen.

”Hyvä viikko oli kaikin puolin täällä Levillä. Paljon kilpailijoita mukana ja koko kiertue on tähän asti yllättänyt positiivisesti minut sekä koko Ski Sport Finlandin. Erityisesti new school lajit ovat olleet osallistujamäärien mukaan erittäin suosittuja ja selkeästi olemme nähneet, että tällaiselle kiertueelle on tilausta”, Pekka Lehtikallio Ski Sport Finlandista totesi.

Levillä kilpailut vietiin läpi hyvissä sääolosuhteissa ja erinomaisissa suorituspaikoissa. Lehtikallio toivookin, että vastaava panostusta nähtäisiin myös muissa hiihtokeskuksissa ympäri Suomen.

”Freestylehiihto on olosuhdelaji ja sen näkee erityisesti half pipessä, jossa suorituspaikkoja on suhteellisen vähän. Tasoero esimerkiksi slope styleen on merkittävä, mutta varmasti se tulee nousemaan, jos saamme Suomeen lisää paippeja. Eikä kaikkien paippien tarvitse olla super-paippeja vaan pienempikin paippi riittää mainiosti harjoitteluun nuorille laskijoille”.

Levin eturinteelle rakennetussa kilpailukeskuksessa riitti vilinää ja vilskettä koko tapahtuman ajan.

”Oli oikein mukava kilpailla pitkästä aikaa Levillä. Alue oli kompakti ja yleisölle oli muutakin ohjelmaa kuin pelkästään kilpailuja. Myös järjestelyt sujuivat hyvin ja erityiskiitokset kaikille talkoolaisille, jotka mahdollistivat tapahtuman järjestämisen. Nyt pidetään viikko huilia ja sitten lähdetään Himokselle, jossa kilpaillaan kumpareissa ja slope stylessä helmikuun 11.-13. päivä”, Lehtikallio totesi.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle