Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje
Suomi ja Ruotsi ottavat taas toisistaan mittaa.

Neljä kertaa Ruotsi - Suomi lauantaina Karlskronassa

 
Neljä kertaa Ruotsi - Suomi lauantaina Karlskronassa

Suomen ja Ruotsin salibandymaajoukkueet ottavat yhteen lajin perinteisessä maajoukkuepäivässä lauantaina Ruotsin Karlskronassa.  Ohjelmassa ovat miesten, naisten, U19-poikien ja U19-tyttöjen maaottelut.

Maaottelupäivän kaava on entuudestaan tuttu. Päivän aikana Suomi ja Ruotsi kohtaavat neljä kertaa. Päivän aloittaa alle 19-vuotiaiden tyttöjen Suomi-Ruotsi-kamppailu, jota seuraa saman ikäluokan poikien välienselvittely. Päivän kääntyessä illaksi naiset ja miehet pelaavat vielä omat maaottelunsa.

Maaottelun voitto ratkaistaan neljän ottelun kokonaispisteiden perusteella. Maksimissaan yhdestä pelistä maa voi kerätä kolme pistettä. Voitosta saa kaksi pistettä, tasapeli tuottaa pisteen ja tappio jättää sarakkeeseen nollan. Jokainen ottelu päättyy rangaistuslaukauskilpailuun, minkä voittaja kuittaa lisäpisteeseen riippumatta kuinka varsinaisessa kamppailussa käy.

Maaottelupäivän historia on lievästikin sanoen ruotsalaisvoittoinen. Vain kerran, vuonna 1999, Suomi on ollut etevämpi. Kahdesti on päädytty tasapisteisiin, mutta Ruotsi on julistettu voittajaksi useampien otteluvoittojen myötä.

Paula Jouhten tekee historiaa

Lauantaina tehdään myös lajihistoriaa, kun monivuotinen maajoukkuepelaaja Paula Jouhten saavuttaa 100 salibandymaaottelun rajan ensimmäisenä suomalaisena naispelaajana.  Jouhten, joka valmistui reilu vuosi sitten tekniikan tohtoriksi, pelasi ensimmäiset maaottelunsa kaudella 1997-98. Mittavan uransa varrella hän on saavuttanut MM-kullan, 2 MM-hopeaa, 2 MM-pronssia. Tehomerkintöjä tämä puolustuksen johtohahmo on kerännyt 99 ottelussa 16+17=33.

Myös Mika Kohosella on Suomen joukkueeseen valituksi tullessaan syytä pienimuotoiseen juhlaan. Hän on osallistunut yhtä lukuunottamatta (2006) jokaiseen "Finnkampeniin" syksystä 1999 alkaen.

Suomi-Ruotsi-maaottelupäivän ohjelma   (ajat Suomen aikaa)
Lauantai 5.2. 2011
Telenor Arena, Karlskrona (Ruotsi)

klo 11.00 U19-tytöt
klo 13.45 U19-pojat
klo 16.30 naiset
klo 19.30 miehet

Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle