Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Itävalta vei Team Tourin – Suomi neljäs

 
Itävalta vei Team Tourin – Suomi neljäs

Itävalta voitti odotetusti joukkuekilpailun Oberstdorfin lentomäessä ja varmisti samalla FIS Team Tourin ykkössijan. Suomen joukkue Janne Happonen, Kalle Keituri, Olli Muotka ja Matti Hautamäki oli tiukan taistelun jälkeen neljäs. Team Tourilla Suomi piti viidennen sijansa.

Mäkihypyn FIS Team Tour huipentui tänään joukkuekilpailuun Oberstdorfin HS 213-lentomäessä. Ylivoimaiseen voittoon liiteli Itävallan joukkue kokoonpanolla Thomas Morgenstern, Andreas Kofler, Gregor Schlierenzauer, Martin Koch. Toinen oli Norja 50,5 pistettä Itävaltaa perässä. Suomen joukkue petrasi selvästi viikontakaisesta Willingenin joukkuekilpailusta ja oli neljäs häviten niukasti kolmanneksi viimeisellä hypyllä kirineelle Saksalle. Voiton myötä Itävalta varmisti myös Team Tourin voiton ja kahmi mukaansa 100 000 euron palkintopotin.

Janne Happonen aloitti Suomen urakan 203 metrin loikalla ja vei joukkueen kolmanneksi. Kalle Keiturin 174,5-metrinen riitti säilyttämään kolmannen sijan. Olli Muotkan 171-metrisen jälkeen Suomi kävi sijalla neljä, mutta Matti Hautamäen 212,5 metriin kantanut kierroksen pisin siivu nosti Suomen takaisin Itävallan ja Norjan kantaan.

Happonen avasi toisen kierroksen mainiosti 200,5 metrin hypyllä. Keituri ja Muotka petrasivat selvästi toisella kierroksella, ja 189,5 ja 183,5 metrin hypyt riittivät pitämään Suomen mukana palkintopallitaistossa. Kolmannessa ryhmässä hypännyt Saksan Michael Uhrmann nosti Saksan 8,3 pisteen päähän Suomesta 209-metrisellään. Hautamäki hyppäsi toisellaan näyttävän 207-metrisen, mutta kovaan kuntoon äitynyt Severin Freund leiskautti edellä kilpailun pisimmän hypyn, joka lensi jopa 218 metriin ja vei Saksan Suomen ohi kolmannelle sijalle 7,4 pisteen erolla.

”Hienoa haastamista tältä ryhmältä. Muilla maajoukkueilla oli MM-miehitys Team Tourilla, meiltä puuttui joukkueesta Ahonen ja Koivuranta. Tämä antaa kyllä uskoa mahdollisuuksiimme jatkossa”, iloitsi päävalmentaja Pekka Niemelä, joka kehui etenkin Hautamäen ja Happosen hyppyjen tasoa.

”Hautamäen hyppääminen oli loistavaa. Koko päivän kärkimiehiä ja voitti selkeästi yhteispisteissä toisella kierroksella huippuhypyn tehnyttä Freundiakin. Happonen oli myös oikein hyvä, kumpikin yli 200 metriä. Näiden kahden kohdalta hyvä päivä ja venyminen.”

Vaikka Muotka ja Keituri eivät saaneetkaan Niemelältä täysin puhtaita papereita, oli päivän kokonaisuus valmentajan mielestä positiivinen.

”Muotkan ja Keiturin taso ei ihan riittänyt nostamaan joukkuettamme palkintopallille. Koko ryhmällä kuitenkin positiivinen draivi päällä ja vaikka tulikin kirvelevän pieni tappio Saksalle, näen päivän positiivisena”, sanoi Niemelä.

Tuloskooste:
FIS Mäkihypyn maailmancup
6.2.2011 Oberstdorf, Saksa HS 213, joukkuemäki

1. Itävalta (Morgenstern, Kofler, Schlierenzauer, Koch) 1579,1
2. Norja (Evensen, Jacobsen, Romoeren, Hilde) 1528,6
3. Saksa (Neumayer, Freitag, Uhrmann, Freund) 1479,2
4. Suomi (Happonen, Keituri, Muotka, Hautamäki) 1471,8

Mäkihypyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Janne Happonen

Tiedot

Matti Hautamäki

Tiedot

Kalle Keituri

Tiedot

Olli Muotka

Tiedot