Ruotsi löi Suomen miehet ja voitti maaottelupäivän Karlskronassa

Tehokkuus ja puolustuspeli ratkaisivat kun Suomen ja Ruotsin miehet kohtasivat salibandymaaottelussa ensi kertaa joulukuun MM-kisojen jälkeen. Ruotsi käytti maalipaikkansa huomattavasti maailmanmestari Suomea paremmin ja voitti ottelun selkeästi 11-5 (4-0, 4-3, 3-2). Samalla Ruotsi myös sinetöi koko maaottelupäivän voittonsa yhteispistein 9-3.

Päivän viimeistä ottelua oli kulunut vain seitsemän minuuttia, kun Suomen maalivahti Jarno Ihme päätti kolmen päästetyn maalin jälkeen siirtyä vaihtopenkille. Suomen parhaaksi valittu Tatu Väänänen näki juuri Ruotsin pirteän alun yhdeksi ottelun ratkaisutekijöistä.
- Meidän pelistä puuttui terävä alku, mikä meillä on aina ollut voitetuissa maaottelussa. Ruotsi tuli otteluun selkeästi paremmin valmistautuneena.
Jarno Ihmeen Suomen maalilla korvannut Pekka Nieminenkään ei tänään pystynyt pysäyttämään ruotsalaisten tarkkoja laukauksia, ja Ruotsi pystyi pelaamaan koko ottelun turvallisessa useamman maalin johtoasemassa.
- Hyvällä teholla ruotsalaiset maaleja iskivät. Meidän puolustuspeli ei ollut sitä mitä sen piti olla, hävisimme paljon kaksinkamppailuja ja liian hyvät äijät pääsivät laukomaan liian hyvästä sektorista, Tatu Väänänen pohti ottelun jälkeen.
- Ruotsilla on aina hyvä isku, ei pari maailmanmestaruutta sitä muuta.

Suomella oli ottelussa kaksi päävalmentaja Petteri Nykyn jakaessa vastuun uuden päävalmentajan Petri Kettusen kanssa. Kettunen jäi kaipaamaan Suomen pelistä perusasioita kuten suoraviivaisuutta, mutta hänen mukaansa myös valmennus sai ottaa ison osan tappiosta vastuulleen.
- Tänään valmennus teki virheitä peliä ennen, kun haimme liian vaikeaa valmistautumista.
- Mutta kaveri pelasi myös hyvin. Varmaankin oli sisuuntunut MM-finaalitappiosta.
Kettunen ei halunnut ottelun jälkeen piiloutua Suomen joukkueen nuoruuden tai kokemattomuuden taakse, vaan näki uusien kasvojen esiintymisen positiivisena seikkana.
- Kaikki tänne valitut pelaajat ovat paikkansa ansainneet. On hyvä että moni saa kokemuksia kansainvälisistä peleistä.
Vaikka Ruotsi Kettusen mukaan tänään ansaitsi voittonsa maistui tappio päävalmentajasta katkeralta.
- Eihän Ruotsille koskaan ole kiva hävitä.

Rangaistuslaukauskilpailun ratkaisu venyi seitsemänteen laukojaan asti, kunnes Kim Nilsson ratkaisi kilpailun Ruotsin eduksi Suomen Oscar Hännisen epäonnistuttua. Täten U19-pojat jäivät päivän ainoiksi suomalaisvoittajiksi ja Ruotsi voitti maaottelupäivän pistein 9-3.

Salibandya, Karlskrona, Ruotsi
Ruotsin ja Suomen maaottelupäivä

Miehet: Ruotsi - Suomi 11-5 (4-0, 4-3, 3-2)

1. erä: 0.32 Daniel Calebsson (Johan Samuelsson) 1-0, 2.06 Karl-Johan Nilsson (Kim Nilsson) 2-0, 7.10 Isaac Rosen (Joel Kanebjörk) 3-0, 11.17 Billy Nilsson  4-0.
2. erä: 22.38 Lauri Kapanen (Jami Manninen) 4-1 yv, 24.34 Mattias Wallgren (Karl-Johan Nilsson) 5-1, 25.59 Tero Tiitu (Mika Savolainen) 5-2, 27.38 Kanebjörk  6-2, 31.01 Manninen (Markus Olkkonen) 6-3, 32.45 Rosen (Kanebjörk) 7-3, 38.02 Henrik Stenberg (Eric Björk) 8-3.
3. erä: 41.41 Stenberg (Mattias Samuelsson) 9-3, 44.42 Manninen (Tiitu) 9-4 yv, 50.54 Rasmus Sundstedt (Viktor Klintsten) 10-4, 51.36 Kapanen 10-5, 59.50 Calebsson (Sundstedt) 11-5.

Rangaistuslaukauskisa: Daniel Calebsson Ruotsi (+) Mikko Kohonen Suomi (-) Kim Nilsson Ruotsi (+) Tero Tiitu Suomi (-) Rasmus Sundstedt Ruotsi (-) Mika Savolainen Suomi (-) Eric Björk Ruotsi (-) Sami Koski Suomi (+) Henrik Stenberg Ruotsi (-) Oscar Hänninen Suomi (+) Daniel Calebsson Ruotsi (-) Tero Tiitu Suomi (-) Kim Nilsson Ruotsi (+) Oscar Hänninen Suomi (-)