Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi hakee salibandyn naisten MM2015-kisojen järjestelyoikeutta

 
Suomi hakee salibandyn naisten MM2015-kisojen järjestelyoikeutta

Suomen Salibandyliitto on päättänyt hakea vuoden 2015 naisten salibandyn MM-kisojen järjestelyoikeutta. Asiasta päätti SSBL:n liittohallitus maanantaina 7.2. pitämässään kokouksessa.

SSBL on jo lähestynyt kansainvälistä salibandyliittoa kirjelmällä, jossa se on ilmoittanut halukkuutensa joulukuussa 2015 pelattavien MM-kisojen järjestäjäksi.

Varsinainen kisojen järjestelyjä koskeva hakemus lähetetään kv-liittoon 16. kesäkuuta 2011 mennessä. Salibandyn kansainvälinen kattojärjestö IFF päättää kisojen järjestäjän hakukierroksen jälkeen.

Suomi on järjestänyt naisten MM-kisat kerran aiemmin. Vuonna 1997 naisten ensimmäiset MM-kisat pelattiin Ahvenanmaalla.

Päätös MM2015-kisojen hakemisesta Suomeen täydentää Salibandyliitossa aloitettua hanketta nais- ja tyttösalibandyn kehittämiseksi ja naisten ja tyttöjen saamiseksi salibandyn pariin entistä runsaammin.
 
Mahdollisia pelipaikkoja kartoitetaan vielä. Vuoden 2015 MM-kisat tullaan pelaamaan joulukuussa 2015. Tuolloin naisten MM-tittelistä pelataan 10. kerran. Kansainvälisen kalenterin mukaan miehet ja naisten pelaavat MM-kisat joka toinen vuosi miesten kisatessa tasavuosina ja naiset parittomina vuosina.

Suomi on voittanut kahdesti naisten MM-kultaa salibandyssa (1999 ja 2001).

Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle