Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pesäpalloliitto kieltää energiajuomat nuorten urheilutapahtumissa

 
Pesäpalloliitto kieltää energiajuomat nuorten urheilutapahtumissa

Pesäpalloliiton johtokunta on tehnyt päätöksen kieltää energiajuomien myynnin ja välittämisen kaikissa Pesäpalloliiton järjestämissä alle 16-vuotiaiden nuorten urheilutapahtumissa.

Erityisesti energiajuomien sisältämä kofeiini on todettu haitalliseksi lapsille ja nuorille. Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan jo pienikin kofeiinimäärä voi aiheuttaa lapsilla kiihtyneisyyttä, ärtyneisyyttä, jännittyneisyyttä ja levottomuutta. Myöskään Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ei suosittele energiajuomia alle 15-vuotiaille.

- Energiajuomat eivät sisällä mitään sellaista ainesosaa, jota nuoret tarvitsisivat. Sen sijaan korkea kofeiinipitoisuus voi aiheuttaa keskittymiskyvyn puutetta, levottomuutta ja nukkumisvaikeuksia. Lisäksi ongelmana ovat hampaiden kiillevauriot ja pidentynyt happohyökkäys, Pesäpalloliiton nuorisopäällikkö Jari Malinen kertoo.

- Urheilujärjestöillä on tärkeä kasvatuksellinen tehtävä. Napostelukulttuurin, makeisten, pikaruoan, lisäaineiden ja keinotekoisten piristävien ainesosien yleistyttyä haluamme ohjata nuoria takaisin terveellisten elämäntapojen piiriin. Nuorena tehdyt valinnat kantavat pitkälle aikuisikään saakka, Malinen muistuttaa.

Energiajuomat sisältävät pääasiassa värjättyä ja hapotettua vettä, kofeiinia, tauriinia sekä vaihtelevasti vitamiineja, guaranaa ja ginseniä.

Pesäpalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle