Leijonille jatkoaikavoitto Tsekistä

Suomi - Tsekki 3-2

LG Hockey Games jatkui tänään Tukholmassa. Suomi kohtasi aamupäiväottelussa Tsekin. Torstaina turnauksen avausottelunsa hävinneet joukkueet pelasivat kelpo ottelun, jonka Leijonat voitti Teemu Laineen jatkoaikamaalilla 3-2.

Ensimmäinen erä ei meinannut päästä millään vauhtiin – paljon katkoja, jäähyjä ja mainoskatkoja sekä outo otteluaika tekivät ottelun alusta tahmeahkon. Teemu Lassila Suomen maalilla pääsi melko vähällä, mutta muutamat torjunnat mies teki eleettömän varmasti.

Lassilan tsekkiläinen virkaveli, myös Urpo Ylösen koulima, Aleksander Salak joutui toisessa päädyssä hieman kovempaan testiin. Suomella oli muutama potentiaalinen maalipaikka, joista yksi onnistuttiin realisoimaan maaliksi. Hieman yskähdellen toiminut Leijonien ylivoimapeli onnistui kolmannella yrittämällä, kun Sami Vatanen veti viivasta jäänuoliaisen, jonka Juhamatti Aaltonen ohjasi taidokkaasti maaliin ja peli Suomelle 1-0.

Ensimmäisen erän kiekkohistoriallista antia oli ties monennenko veljesparin esiintyminen Leijonapaidassa. Nyt vuorossa olivat espoolaiset Lajusen veljekset – sentteri Jani teki A-maajoukkuedebyyttinsä jo torstaina Moskovassa ja nyt oli vuorossa puolustaja Villen tulokaspeli.

Toinen erä oli jäähyjen sävyttämä, yhteensä tuomareiden pilli soi 12 jäähyminuutin arvoisesti. Hakusessa ollut ylivoimapeli sekä hyvät maalivahdit pitivät erälukemat tasaluvuissa 1-1. Ensin Tsekki tuli tasoihin heti erän alussa, mutta Juuso Puustisen yv-maali ajassa 37.48 vei Suomen erätauolle 2-1 –johdossa.

Kolmas erä ei ehtinyt vanheta minuuttiakaan, kun luvut olivat jo 2-2. Erä jatkui tasaisena ja molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa iskeä lisämaaleja, mutta tällä kertaa veskarit vetivät pitemmän korren kenttäpelaajista. Ei auttanut muu kuin siirtyä jatkoajalle ratkomaan ottelun voittajaa.

Jatkoaika oli yllättävänkin avointa kiekkoa ja paikkoja siunaantui kumpaankin päähän. Teemu Lassila otti pari hyvää torjuntaa ja pohjusti Suomelle voiton avaimet. Ajassa 62.11 Leijonien yritys palkittiin, kun Teemu Laine iski voittomaalin vanhan seurakaverinsa Salakin taakse. Voittomaalia edelsi Sami Vatasen rohkea kiekonhallinta ja sooloilu Tsekki-päädyssä. Laine pääsi sitten iskemään irtokiekon sisään vahvasta ”Vadun” esityöstä. Jatkoaikamaalilla Suomelle 3-2 voitto. Suomen parhaana palkattiin Juuso Puustinen, joka pelasi jo toisen vahvan pelin tässä turnauksessa.

– Iso voitto, tällä tasolla ei saa voittoja helpolla. Olisi voitu ratkaista peli aikaisemminkin, mutta hyvä näinkin. Erien alkuja pitää parantaa huomiseen Ruotsi-otteluun, tänäänkin nukuttiin kolmannen erän alku ja päästettiin Tsekki tasoihin. Hyvä voitto tänään ja huomenna kolme pinnaa Ruotsilta, jutteli päävalmentaja Jalonen pelin jälkeen.