Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Vammaishiihdon maailmancup jatkuu Ruotsissa ja huipentuu Saksassa

 
Vammaishiihdon maailmancup jatkuu Ruotsissa ja huipentuu Saksassa

Ilkka Tuomiston ja Maija Löytynojan kilpailukausi vammaishiihdon ja –ampumahiihdon maailmancupissa jatkuu 15.-19. helmikuuta Ruotsin Sollefteåssa ja huipentuu 22.-27. helmikuuta Saksan Finsteraussa.

Tuomiston cup-avaus Vuokatissa tammikuussa ei mennyt suunnitelmien mukaan, vaikka maastohiihdon takaa-ajossa tulikin kolmas sija. Kotiavauksen päätösmatka päättyi sairastumisen vuoksi keskeytykseen puolivälissä. Flunssa painui keuhkoputkentulehdukseksi.

”Siinä meni aikaa toista viikkoa. Vähitellen siitä alkaa kuntoutua, kaksi kisaa olen jo hiihtänyt. Vielä on vähän tukkoisuutta, enkä vielä ole päässyt hyvään kuntoon. Mielenkiinnolla katsotaan, miten Ruotsissa ja Saksassa lähtee. MM-kisoihin (1.-10.4.),  on onneksi vielä aikaa, nyt on tärkeää saada hyviä kisoja ja sitä kautta itseluottamusta ”, Tuomisto sanoo.
Sollefteåssa matkana ovat 20 kilometriä perinteisellä ja sprintti vapaalla. Sollefteå on Tuomistolle tuttu paikka, sillä hän on ollut siellä kilpailemassa kaksi kertaa aiemminkin.

”Ladut ovat aika hiihdettävät ja haastavat”, Tuomisto toteaa tyytyväisenä.

Toinen suomalaisedustaja Maija Löytynoja johtaa päälajinsa ampumahiihdon maailmancupia ylivoimaisesti voitettuaan kauden kolme aiempaa osakilpailua Vuokatissa. Löytynoja aloittaa Sollefteåssa kilpailut tiistaina, jolloin ohjelmassa on ampumahiihdon 7,5 kilometriä.
Sollefteån talviparalympiakisoissa on samaan aikaan maastohiihdon cup-kisojen lisäksi myös kelkkajääkiekon ja alppihiihdon kilpailut. Maailmancup-kauden jälkeen suomalaiskaksikonkin kauden huipentaa talven päätavoite vammaishiihdon ja –ampumahiihdon MM-kilpailut, jotka käydään Venäjän Hanti-Mansiskissa 1.-10. huhtikuuta.

Maastohiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle