Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Niki Ajon testipäivä kulki kehnossa kelissä Estorilissa

 
Niki Ajon testipäivä kulki kehnossa kelissä Estorilissa

Niklas Ajo ja muut MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan kuljettajat kärsivät kehnosta kelistä talven toisen testijakson käynnistyttyä tiistaina Estorilin radalla Portugalissa.
Atlantilta puhaltaville tuulille ja äkillisillekin säänvaihteluille tunnetusti altista Estorilia piiskasi aamupäivällä sade, joka piti kuljettajat visusti varikkoboxeissaan.
- Aurinko näyttäytyi iltapäivällä ja kuivatti rataa, mutta olosuhteet eivät olleet pidon osalta missään vaiheessa parhaat mahdolliset. Radalta löytyi testipäivän loppuun asti märkiä kohtia, kertoi ensimmäiseen täysipainoiseen MM-kauteensa valmistautuva 16-vuotias valkeakoskelaiskuljettaja.

Tuntuman hakua

Viime viikolla Valenciassa hyvissä keleissä testannut Ajo otti Estorilin avauspäivästä kaiken mahdollisen irti vaikeista olosuhteista huolimatta.
- Ehdin ajaa iltapäivällä tuollaiset 30 kierrosta. Se oli enemmänkin tuntuman hakua, eikä pyörän säätöihin tehty muutoksia Valencian jäljiltä, sanoi saksalaistiimi Interwettenin Aprilia-pyörällä kilpaileva Ajo.
Ajolle nuokin kierrokset olivat erittäin tärkeitä, sillä kauden neljännen MM-osakilpailun näyttämönä toukokuun alussa toimiva Estorilin 4182 metrin mittainen rata ei ole hänelle siitä tutuimmasta päästä. Ajolla on plakkarissaan Estorilista yksi kisa vuoden 2008 Red Bull Rookies Cupin merkeissä.
Testit jatkuvat keskiviikkona ja torstaina Estorilissa. Kuivan kelin säätöjen hakeminen on toveissa, mutta sadekelin renkaillekin saattaa olla käyttöä.
- Tänne on tietääkseni luvattu jatkossakin epävakaista säätä. No, katsellaan, mitä seuraavat päivät tuovat siltä osin tullessaan ja tehdään töitä sen mukaan. Ja tietenkin turhia riskejä välttäen, painotti Ajo.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle