Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Maze maailmanmestaruuteen, Poutiainen 13:s suurpujottelussa

 
Maze maailmanmestaruuteen, Poutiainen 13:s suurpujottelussa

Tanja Poutiaisen unelma MM-kullasta odottaa vielä toteutumistaan. Poutiainen oli 13:s torstain suurpujottelussa Saksan Garmisch-Partenkirchenissä.

Maailmanmestaruuteen laski Slovenian Tina Maze. Hopeaa otti Italian Federica Brignone ja pronssia Ranskan Tessa Worley.

– Eihän tämä tietenkään ole sellainen tulos, mitä etukäteen haettiin. Muut menivät lujempaa tänään, totesi Poutiainen.

Kilpailun aloittamista häiritsi sumu, minkä vuoksi starttia jouduttiin siirtämään useaan otteeseen. Varsinkin radan keskiosassa näkyvyys pysyi pitkään huonona.

Lopulta, kaksi tuntia alkuperäistä aikaa myöhemmin, kilpailu saatiin käyntiin. Ensimmäisenä rinteeseen sännännyt Maze teki heti kättelyssä hurjan laskun, johon kukaan ei pystynyt vastaamaan.

Kierroksen kakkonen, Federica Brignone hävisi Mazelle 0,34 sekuntia ja Itävallan Elisabeth Görgl 0,71 sekuntia. Tanja Poutiainen oli kisan puolivälissä 11. sijalla (+1,54).

– Mitään isoja virheitä en tehnyt, vauhtia ei vain ollut tarpeeksi, Poutiainen kertasi suoritustaan.

Toisella kierroksella Poutiainen yritti tosissaan ottaa kärkeä kiinni, mutta rypistys ei tällä kertaa riittänyt. Eroa Mazeen jäi lopulta 1,34 sekuntia.

– Vaikka tulostaulusta voisi toisin päätellä, niin laskeminen tuntui hyvältä ja sujuvalta. Käydään vielä valmentajan kanssa kaikki läpi, ja suunnataan sitten ajatukset tulevaan, sanoi Poutiainen.

– Lauantain pujotteluun lähden luottavaisin mielin. Tavoite on edelleen ihan sama kuin ennenkin, eli mitalista taistellaan.

Huomenna Garmisch-Partenkirchenissä kilpaillaan miesten suurpujottelussa. Suomalaisista mukana ovat Kalle Palander, Andreas Romar, Marcus Sandell ja Samu Torsti.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Kalle Palander

Tiedot

Tanja Poutiainen

Tiedot

Andreas Romar

Tiedot

Marcus Sandell

Tiedot

Samu Torsti

Tiedot