Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sandell komeasti kymmenes MM-suurpujottelussa

 
Sandell komeasti kymmenes MM-suurpujottelussa

Marcus Sandell laski loistosuorituksilla kymmenenneksi miesten suurpujottelussa Garmisch-Partenkirchenin MM-kisoissa Saksassa. Sandell nousi lopputuloksissa kuusi pykälää ensimmäiseltä kierrokselta.

– Tuntuu aivan mahtavalta! Sain kunnon draivin päälle molemmissa laskuissa, Sandell sanoi iloisena.

Maailmanmestaruuden vei nimiinsä Yhdysvaltain Ted Ligety, joka oli neljäntenä ennen toista kierrosta. Hopealle viiletti Ranskan Cyprien Richard (+0,08) ja pronssille Itävallan Philipp Schörghofer (+0,43). Avauskierroksen jälkeen johtanut Norjan Aksel Lund Svindal jäi lopulta neljänneksi.

Ensimmäisenä suomalaisena rinteeseen sännännyt Sandell (lähtönumero 25) laski varmasti ja ennen kaikkea nopeasti ollen kierroksen päättyessä 16:s. Eroa Svindaliin oli vajaat puolitoista sekuntia.

– Pääsin sopivaan tempoon alusta lähtien, ei ollut niin unista menoa kuin joskus on ollut. Jyrkällä tuli tosin pieni virhe, joka maksoi jonkin verran aikaa, Sandell kertoi avauslaskustaan.

Sandellia seurannut Kalle Palander ei onnistunut yhtä hyvin. Palanderilla oli vaikeuksia löytää rytmiä, ja hän joutui tyytymään sijaan 47. Konkari päätti jättää jälkimmäisen kierroksen väliin ja suunnata katseensa ylihuomiseen pujotteluun.

Sandell puolestaan tuli hurjalla sykkeellä toiseen laskuunsa. Hän oli nopea varsinkin rinteen loppuosassa.

– Rata ei kulunut ihan niin nopeasti kuin toivoin. Mieluusti olisin kavunnut vielä muutaman sijan ylöspäin, mutta hyvä näinkin.
Torstilla mainio MM-debyytti

Lähtönumerolla 35 startannut MM-ensikertalainen Samu Torsti oli ilahduttavasti 30:nneksi nopein ensimmäisellä kierroksella. Hänen perässään aloittanut Andreas Romar laittoi vielä vähän paremmaksi laskemalla 28:nneksi.

Kilpailun päättyessä Romarin nimi oli valotaululla sijan 27 kohdalla. Torsti oli sijalla 32, mitä voi pitää erinomaisena tuloksena ensimmäisessä aikuisten MM-startissa.

– Olihan tämä aivan erilainen kuin mikään meikäläisen aiempi kisa, paljon yleisöä katsomossa ja hässäkkää joka puolella. Mielettömän hieno kokemus kaiken kaikkiaan, Torsti kertoi.

Huomenna Garmisch-Partenkirchenissä on vuorossa naisten pujottelu, jossa Tanja Poutiainen metsästää MM-kultaa. Pujottelun on määrä alkaa klo 11 Suomen aikaa.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Kalle Palander

Tiedot

Tanja Poutiainen

Tiedot

Andreas Romar

Tiedot

Marcus Sandell

Tiedot

Samu Torsti

Tiedot