Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalaisnaisilla ei paras päivä

 
Suomalaisnaisilla ei paras päivä

Suomalaisnaisten odotukset lauantaisen MM-hiihtojen takaa-ajossa eivät toteutuneet. Aino-Kaisa Saarinen oli lopulta kahdeksas, Riitta-Liisa Roponen 14., Riikka Sarasoja 18. ja Krista Lähteenmäki 31.

- Perinteisellä suksella tuli eroa ja oli vaikeaa pysyä mukana. Pito aavistuksen liukas ja näissä kisoissa ei ole sellaiseen varaa. Annan itselleni arvosanaksi tänään 8 tai 8-, Saarinen analysoi.

Maanantain päämatkalleen 10 km perinteiselle Saarisella oli jo toiveet asetettuna.

- Tiukka pito, joka myös luistaa. Totta kai voin voittaa kilpailun, vaikka Marit (Björgen) ja Justyna (Kowalczyk) ovat kovia.

Saarinen hävisi kisan voittaneelle, jo toisen mestaruutensa ottaneelle, Marit Björgenille minuutin ja 11,3 sekuntia. Perinteisen jälkeen Saarinen oli neljäntenä 28,5 sekuntia kärjestä.

Alussa kaatunut Riitta-Liisa Roponen vaihtoi suksia 15. tilalla +1.17,7 kärjestä ja oli maalissa 14. +1.58,3.

- Kahdeksan arvokisojen kokemuksella tällainen hiihto pitää unohtaa nopeasti. Ei tällä kehuskella. Maanantaina on sitten ihan erilainen kilpailu, Roponen totesi.

Riikka Sarasoja oli suomalaista tyytyväisin sijoituttuaan 18. tilalle +2.42,1 kärjestä.

- Sellainen perusvarma, hyvä hiihto. Perinteisellä oli aika sumppu ja en päässyt peeseihin. Vapaalla jouduin hiihtämään käytännössä yksin omaa hiihtoa.

Krista Lähteenmäen suksi ei toiminut halutulla tavalla ja sijoitukseksi tuli 31. +3.41,1 Björgenistä.

Päävalmentaja Magnar Dalen totesi, ettei joukkue pystynyt parhaaseensa.

- Odotin kolmella naisella olevan mahdollisuudet kymmenen parhaan joukkoon, mutta tänään ei ollut paras päivä. Pystymme parempaan.

Björgen, Kowalczyk ja Johaug repäisivät jo perinteisen osuudella eroa muuhun joukkoon. Björgen lähti lopullisesti omille teilleen noin 2 kilometriä ennen maalia ja otti jo kisojen toisen kultansa.

Ruotsin Charlotte Kalla oli neljäs, Italian Marianna Longa viides ja Saksan Nicole Fessel kuudes.

Viidellä naisella maanantain kilpailuun

Suomi saa maanantaiseen naisten 10 km perineisen tyylin kilpailuun viisi edustajaa Aino-Kaisa Saarisen ollessa puolustava maailmanmestari.

Saarisen lisäksi kisaan lähtevät Krista Lähteenmäki, Riitta-Liisa Roponen, Pirjo Muranen ja ensimmäisen MM-starttina aikuisten tasolla tekevä Kerttu Niskanen.

Maastohiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleKrista Lähteenmäki

Tiedot

Pirjo Muranen

Tiedot

Kerttu Niskanen

Tiedot

Riitta-Liisa Roponen

Tiedot

Aino-Kaisa Saarinen

Tiedot

Riikka Sarasoja

Tiedot