Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Janne Happonen palaa Suomeen MM-kisoista

 
Janne Happonen palaa Suomeen MM-kisoista

Suomen mäkimaajoukkueen hyppääjä Janne Happonen palaa Oslosta takaisin Suomeen ja Kuopioon tänään maanantaina 28. helmikuuta. Syynä Happosen kotiinpaluuseen on polvessa epäilty kierukkavaurio, joka vaatii tähystysleikkauksen, operaatio suoritetaan Ortopedi Urho Väätäisen toimesta pikimmiten.

Suomen joukkueen päävalmentaja Pekka Niemelä kertoo Happosen tilanteesta.
- Happosen oma tunne on, että polvella ei voi hypätä. Joukkueen lääkäri ja fysioterapeutti ovat tutkineet polven sekä polven leikannutta lääkäriä on konsultoitu. Polvi antaa periksi sivusuunnassa ajoittain ja tämä viittaa kierukkavaurioon. Vamman syntymekanismista ei varmuutta. Parhaassa tapauksessa kyseessä on pieni tähystysleikkaus ja vain noin viikon toipumisaika, kertoo Niemelä arvioinneista.
- Ymmärrän Happosen päätöksen hyvin, kun polvi ei ole stabiili, niin huippusuoritusta ei voi saada aikaiseksi ja toisaalta riskikerroin loukkaantumiseen on liian suuri kun polvi antaa periksi sivusuunnassa alastulossa. Parasta on nyt vaan katsoa tulevaisuuteen, toteaa Niemelä tilanteesta.

Niemelä toteaa loukkaantumisten olleen kohtuuton takaisku Suomen mäkijoukkueelle.
- Ville Larinnon loukkaantuminen oli kova takaisku. Happosen paluun myötä koko joukkueen tekeminen ja usko mitalimahdollisuuksiin parani. Hautamäen ja Happosen piti olla MM-kisoissa joukkuemäen osalta joukkueen kantavat voimat. Kun tieto Happosen poisjäännistä tuli normaalimäen joukkuekisaan, niin menetys oli dramaattinen ja se vaikutti urheilijoiden toimintaan. Kapeille ja kokemattomille harteille jäi menestyspaineet ( Anssi Koivuranta ja Olli Muotka) ja huippusuoritusten paikkaaminen.

Joukkue suuntaa takaiskuista huolimatta eteenpäin.
- Tähän viikkoon lähdetään rauhassa ja maltilla. Tavoitteeni on saada joukkue toimimaan positiivisella mielellä takaiskuista huolimatta. Katse on suunnattava eteenpäin, Niemelä toteaa lopuksi.

Mäkihypyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleJanne Happonen

Tiedot