Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Portugali tulee Egyptin tilalle Suomen lohkoon Maailmanliigassa

 
Portugali tulee Egyptin tilalle Suomen lohkoon Maailmanliigassa

Kansainvälinen lentopalloliitto FIVB päätti, että Portugali tulee ensi kesän Maailmanliigaan Egyptin vetäydyttyä liigasta maan poliittisesti epävakaan tilanteen vuoksi. Portugali korvaa Egyptin Suomen lohkossa, jossa muut maat ovat Serbia ja Argentiina.

- Osasimme jo odottaakin, että Egyptin asema Maailmanliigassa nousee esiin. Hyvä että muutos tuli näin aikaisin, eikä jäänyt pidemmälle kevääseen, Lentopalloliiton toimitusjohtaja Hanna Iiskola-Kesonen kiittää päätöstä.

- Portugali on kova joukkue niin kuin kaikki Maailmanliigaan selviytyneet joukkueet. Siitä tulee meille hyvä tasonmittaus kesälle.

Portugali selviytyi ensi syksyn EM-kisoihin Suomen tavoin lohkovoittajana jättäen taakseen Hollannin, Makedonian ja Ruotsin.

Portugali osallistui myös Maailmanliigan karsintoihin, mutta hävisi niiden ensimmäisellä kierroksella Puerto Ricolle. Toisella kierroksella Puerto Rico pudotti liigasta Kiinan, jolla olisi ollut ensimmäisenä oikeus liigapaikkaan. Portugali kuitenkin pystyi takamaan kaikki järjestelyihin liittyvät olosuhteet.

- Tämä oli vaikea päätös, mutta välttämätön Maailmanliigalle, FIVB:n Maailmanliigan neuvoston puheenjohtaja Francesco Franchi sanoi viitaten Pohjois-Afrikan epävakaaseen tilanteeseen.

Portugali on osallistunut Maailmanliigaan kahdeksan kertaa ja paras sijoitus on viides vuodelta 2005. Viimeksi Portugali on pelannut liigassa vuonna 2006, jolloin se oli samassa lohkossa Suomen kanssa. Suomi voitti silloin molemmat kotiottelut Oulussa 3-0 ja voitti myös toisen Matosinhosissa pelatuista viisieräisistä vieraspeleistä.

Merkittävin uutuus ensi kesän Maailmanliigassa on, että entisen kuuden sijasta kahdeksan maata pääsee lopputurnaukseen, joka järjestetään Puolassa.

Maailmanliigan lohkot
Lohko A: Brasilia, Puola, USA, Puerto Rico.
Lohko B: Venäjä, Bulgaria, Saksa, Japani.
Lohko C: Serbia, Argentiina, Suomi, Portugali.
Lohko D: Kuuba, Italia, Ranska, Etelä-Korea.

Suomen lohkon otteluohjelma
27.-29.5. Portugali-Suomi.
3.6. klo 20.00 Nis. Serbia-Suomi.
5.6. klo 20.00 Belgrad. Serbia-Suomi.
10.6. klo 19.00 Lahti. Suomi-Argentiina.
11.6. klo 19.00 Lahti. Suomi-Argentiina.
17.6. klo 18.30 Tampere. Suomi-Serbia.
18.6. klo 18.30 Tampere. Suomi-Serbia.
23.6. klo 21.00 Formosa. Argentiina-Suomi.
24.6. klo 21.00 Formosa. Argentiina-Suomi.
30.6. klo 18.30 Tampere. Suomi-Portugali.
1.7. klo 18.30 Tampere. Suomi-Portugali.

6.-10.7. Gdansk-Sopot, Puola. Maailmanliigan lopputurnaus. Mukaan alkulohkojen voittajat ja toiseksi tulleet joukkueet.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle