Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Naisten maajoukkueella vastassa harvinainen vastus Japani

 
Naisten maajoukkueella vastassa harvinainen vastus Japani

Naisten jalkapallomaajoukkue kohtaa tänään perjantaina Algarve Cupissa varsin tuntemattoman vastustajan Japanin. Suomi lähtee haastamaan jälleen yhtä maailman kärkimaista ja kehittämään peliään keskiviikon Norja-tappiosta oppien.

Maailmanrankingissa viidentenä oleva Japani osallistuu Algarve Cupiin ensimmäistä kertaa. Sekä Suomella että Japanilla on takana 2-1 tappio ensimmäisestä lohkovaiheen ottelusta. Aasialaisjoukkue hävisi ensimmäisen ottelunsa voittajasuosikki USA:lle.

Suomen joukkueen valmentaja Marko Saloranta kävi katsomassa Japanin ja USA:n kohtaamista.

- Peli oli tasollisesti paras, mitä olen Algarvessa näiden turnausten aikana nähnyt ja USA oli vielä odotuksiakin parempi joukkue, totesi kolmatta kertaa turnauksessa mukana oleva Saloranta.

- Japani puolestaan oli tosi taitava joukkue ja lisäksi heidän puolustuspelaamisensa oli hyvin organisoitua. He pelasivat hyvin etenkin oikean laitansa kautta, jossa alhaalla pelasi Yukari Kinga ja ylempänä Kozie Ando. Kärkipari Shinobu Ohno - Yuki Nagasato pelasi erittäin hyvin yhteen ja he olivat myös yksilöinä vaarallisia, Saloranta analysoi Suomen seuraavaa vastustajaa.

Salorannan mainitsemista pelaajista Ando pelaa Saksassa Duisburgin riveissä ja Nagasato Potsdamissa.

Historian saatossa naisten maajoukkue on kohdannut Japanin vain kerran vuonna 1989. Ottelu päättyi tuolloin Suomen 1-0 voittoon.

Suomen jäljellä olevat ottelut Algarve Cupissa (ajat paikallista aikaa, Suomen aika + 2 tuntia):

4.3. klo 15.00 Japani-Suomi
7.3. klo 15.00 Suomi-USA
9.3. sijoitusottelut

Palloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle