Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Maailmanmestari Kaisa Mäkäräinen

 
Maailmanmestari Kaisa Mäkäräinen

Tänään sunnuntaina kirjoitettiin suomalaisen ampumahiihdon historiaan uusi luku kun Kaisa Mäkäräinen tuuletti maailmanmestarina takaa-ajokilpailun maalissa Venäjällä Khanty-Mansiyskissä käytävissä ampumahiihdon MM-kilpailuissa.

Täydellisesti sujunut ammunta ja varma, taktisesti viisas voimien jako hiihdossa varmistivat Mäkäräisen mestaruuden.  Eilinen mestari Magdalena Neuner oli kilpailun kakkonen ja Helena Ekholm nousi eiliseltä viidenneltä sijalta pronssille.

Viimeiselle ampumapaikalle asti Saksan Magdalena Neuner kulki kilpailun kärjessä ja Mäkäräinen yhtä vahvana kakkosena. Neunerin kaksi ohilaukausta viimeisestä pystyammunnasta tarjosivat kuitenkin Mäkäräiselle iskun paikan, jonka hän käytti hyväkseen. Mäkäräinen lähti viimeiselle kahden kilometrin hiihto-osuudelle kahdeksan sekunnin etumatkalla Neuneriin. Maalissa ero Mäkäräisen hyväksi oli 21,6 sekuntia.

Voitollaan Mäkäräinen kasvatti maailmancupin johtonsa 41 pisteeseen. Toisena on Andrea Henkel ja 47 pistettä Mäkäräisen jäljessä on Helena Ekholm. Maailmancupissa on jäljellä vielä viisi osakilpailua. MM-kilpailujen normaalimatka ja massalähtö sekä päätösmaailmancupissa Oslossa kilpailtavat pikamatka, takaa-ajo ja massalähtö.

Kaisa Mäkäräisen kommentteja kisan jälkeen mediatilaisuudessa
- Kisaan lähtiessä olo oli vapautuneen rentoutunut koska pikamatkan menestys täytti MM- kisoihin itselleni asettamat tavoitteet. Olisin ollut tyytyväinen kisaan vaikka olisi tullut pari sakkoakin, koska ohilaukaukset ovat takaa-ajossa ihan normaalia.
- Kilpailu oli minulle täysosuma. Hiihto kulki hyvin ja ammunta sitäkin paremmin, vaikka edellisen päivän menestyksen jälkeen ilta venyi hyvin pitkäksi – ruokailemaan pääsin vasta myöhään ja hierontaankin vasta klo 23.30.

- Kilpailussa toiseksi jäänyt Magdalena Neuner kertoi avoimesti, että Kaisa oli tänään parempi. Hän ei ollut surullinen omista sakoistaan vaan totesi, että Kaisa teki tänään täydellisen kisan ja hänelle kuului kilpailun voitto.

Suomen Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Olli Nepponen kommentoi Kaisa Mäkäräisen maailmanmestaruutta seuraavasti:
- Kaisa kruunasi maailmanmestaruudellaan jo tässä vaiheessa upean kautensa. - Onnentoivotusten ohella on oikea aika kiittää Kaisaa ja hänen lähipiiriä. Kaisa itse, hänen vanhemmat, avopuoliso, henkilökohtainen valmentaja, seura  ja useat muut läheltä löytyvät tahot ovat merkittävällä tavalla tämän huikean menestyksen takana.
- Tätä mestaruutta suomalaiset ampumahiihdon parissa toimivat ja lajia seuraavat ovat odottaneet ja joskus toiveensa ääneenkin sanoneet. Tämä suuri menestys maistuu erittäin makealta ja tunteet ovat pinnassa.
- Kaisa Mäkäräisen saavutukset merkitsevät suomalaiselle ampumahiihdolle ja sen tulevaisuudelle erittäin paljon. Tämä on perusta jolle tulevaisuutta on hyvä rakentaa.
- Kaisan maailmanmestaruus on ensimmäinen suomalaisnaisen ampumahiihdosta saavuttama. Mestaruudellaan Kaisa liittyy henkilökohtaisen maailmanmestaruuden voittaneiden suomalaisampumahiihtäjien ketjuun johon kuuluvat Kaisan lisäksi  Kalevi Huuskonen, Juhani Suutarinen, Heikki Ikola ja Paavo Puurunen

Tulokset MM-kilpailut 6.3.2011
Naiset 10 km takaa-ajokilpailu
1.  Kaisa Mäkäräinen (0+0+0+0) 30:00,1
2. Magdalena Neuner, GER (0+0+0+2) +21,6
3. Helena Ekholm, SWE (0+0+0+0) +1:43,6
Kisassa mukana ollut Mari Laukkanen ajettiin kiinni kierroksella neljännen ampumapaikan jälkeen. Sarianna Repo ajettiin kiinni kolmannen ampumapaikan jälkeen

Miehet 12,5 km takaa-ajokilpailu
1. Martin Fourcade, FRA (0+1+2+0) 33:02,6
2. Emil Hegle Svendsen, NOR (0+0+1+1) +3,8
3. Tarjei Boe, NOR (0+0+1+1) +5,2
41. Paavo Puurunen (0+2+1+1) +3:48,3
43. Timo Antila (1+0+1+1) +4:01,9
44. Jarkko Kauppinen (0+0+0+1) +4:06,1

Ampumahiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleKaisa Mäkäräinen

Tiedot