Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Huippuvireinen Pellinen voittoon kihelmöivän draaman jälkeen

 
Huippuvireinen Pellinen voittoon kihelmöivän draaman jälkeen

Jouni Pellinen nousi korkeimmalle korokkeelle sunnuntaina Sveitsin Meiringen-Haslibergissä käydyn ski cross -osakilpailun päätteeksi. Voitto on suomalaiselle kaikkien aikojen ensimmäinen maailmancupissa.

– Muut tulivat sanomaan, että johan se oli aikakin. Ei mulla itsellä ole apinaa selässä roikkunut, Pellinen myhäili.

Itävallan Andreas Matt jäi finaalissa äärimmäisen niukasti kakkoseksi. Ratkaisua jouduttiin hakemaan maalikamerasta, jonka kuva paljasti Pellisen olleen ykkönen muutaman sentin erolla.

Tuloksen odottelu raastoi sekä katsojien että kilpailijoiden hermoja. Pellinen kertoi nähneensä laskun lopussa sivusilmällä, kuinka Mattin käsi kurkotti maaliviivaa kohti.

– Kun ne näyttivät hidastusta ilman maalikamerakuvaa, ei siitä pystynyt päättelemään mitään. Tulosten tultua vihdoin ruutuun riemu repesi, huokaisi katsomoon tuulettamaan sännännyt suomalainen.

Saksan Daniel Bohnacker laski kolmanneksi. Kanadan Christopher Del Bosco oli tällä kertaa neljäs.

Voittonsa myötä Pellinen vankisti asemaansa kolmantena cupin kokonaispisteissä, kun jäljellä on enää kaksi kilpailua. Matt on piikkipaikalla, Del Bosco toisena.

– Töitä on tehty ja menty eteenpäin askel kerrallaan. Pikkujuttujen oppiminen tässä lajissa vie kauan, totesi Pellinen.

Päivän ensimmäisestä erästään Pellinen meni helposti jatkoon, mutta puolivälierä oli jo haastavampi. Pellinen sai loistavan startin sännäten kärkeen. Hän johti viimeiseen hyppyyn saakka, missä vauhti hieman putosi ja Yhdysvaltain John Teller pääsi ohi.

Välierästä muodostui todella kova, kun Pellinen ja Teller kohtasivat Del Boscon ja Saksan Simon Sticklin. Alussa Del Bosco kiiruhti keulille perässään Pellinen. Teller ja Stickl kyttäsivät ahnaasti ohituspaikkaa, jota ei ikinä tullut. Nelikko saapui maaliin tiiviissä nipussa kanadalais-suomalaisessa komennossa.

Finaalia Pellinen johti alusta loppuun. Matt oli koko ajan kannoilla mutta ei onnistunut uusimaan torstain temppuaan, jolloin hän puristi viime metreillä edelle.

– Olisi ehkä jäänyt pikkuisen hampaankoloon, jos olisin hävinnyt taas sormenmitalla. Onneksi meni nyt näin päin, naureskeli huikeasta loppukaudesta nauttiva Pellinen.

Ski crossin maailmancup jatkuu viikon kuluttua Ruotsin Branäsissä. Pellisen lisäksi mukana on pitkästä aikaa Juha Haukkala.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Jouni Pellinen

Tiedot