Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jussi Heino maajoukkueen kakkosvalmentajaksi

 
Jussi Heino maajoukkueen kakkosvalmentajaksi

Upean uran pelaajana tehnyt Jussi Heino, 39, on valittu lentopallon miesten maajoukkueen kakkosvalmentajaksi. Hän tulee argentiinalaisen päävalmentajan Daniel Castellanin työpariksi. Mestaruusliigassa Heino toimii Tampereen Isku-Volleyn valmentajana toista kauttaan.
- Haluan kehittyä valmentajana ja on hienoa nähdä kansainvälistä peliä myös penkin puolelta kun kentältä olen sen jo nähnyt. Haaveissa on aina ollut että lähtisin vielä ulkomaille tekemään hommia ja vaikka sitten ammattivalmentajana, Heino kertoo. Maajoukkueen kakkosvalmentajan työ on yksi askel siihen suuntaan.
Heino myöntää, että hän ei ole vielä kovin paljoa miettinyt ensi kesää.
- Kaiken perusta on, että tehdään töitä huolella, hartaasti ja päämäärätietoisesti. Lentopallon pitää olla ykkösasia. Toivon mukaan tässä asiassa ei tarvitse paljoa maajoukkuepelaajia patistaa vaan se olisi pojilla jo veressä.
Lentopalloliitossa Jussi Heino katsottiin parhaaksi vaihtoehdoksi kakkosvalmentajan työhön.
- Jussilla on kokemusta ja näkemystä kansainvälisestä lentopallosta pitkän pelaajauransa kautta. Lisäksi hänellä on lyhyeltä valmentajauraltaan jo hyvät näytöt kotimaassa. Uskon että hänessä on paljon potentiaalia tulevaisuutta ajatellen, Lentopalloliiton toimitusjohtaja Hanna Iiskola-Kesonen sanoo.
Heino on voittanut urallaan neljän eri maan mestaruuden, nimittäin Saksan, Belgian, Itävallan ja Suomen. Myös Cupin finaaliin hän on näissä kaikissa maissa selviytynyt ja Saksassa sekä Belgiassa niissä on tullut myös mestaruus.
Maaotteluita Heinolla on tilillään 152 ja SM-otteluita 408. Hän teki peliuransa pääasiassa yleispelaajana ja uran loppuvaiheissa myös liberona.
Suomen maajoukkueella on tällä kaudella edessään kesän Maailmanliiga, syksyn EM-kisat ja vielä olympiakarsinnat myöhemmin.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle