Naiset hävisivät USA:lle lohkovaiheen viimeisessä ottelussa

Suomen naisten maajoukkue hävisi USA:lle Algarve Cupin kolmannessa ottelussaan 0-4 (0-3). Tappiosta huolimatta joukkue taisteli hyvin ja teki paremmin peliä kuin edellisessä ottelussa Japania vastaan.

Suomi pisti hyvin kampoihin

USA oli ennen Suomen kohtaamistaan jo varmistanut finaalipaikan, mutta kesän MM-kisoihin valmistautuva ryhmä ei varmistellut mitään vaan tuli otteluun parhaalla kokoonpanollaan.

Alku oli Suomen kannalta jääkylmä, sillä 12. minuutilla taululla seisoi jo 2-0-lukemat vieraille. Seitsemännellä minuutilla Shannon Boxx pääsi puskemaan kulmasta ja viisi minuuttia myöhemmin Carli Lloyd iski 16 rajalta irtopallon ohi Minna Meriluodon.

Suomi pääsi kuitenkin otteluun mukaan ja ensimmäisellä jaksolla nähtiin joukkueen paras tilanne. Pallo pelattiin linjan taakse Linda Sällströmille, joka pääsi vetämään hyvin. USA-vahti kuitenkin nyrkkeili pelivälineen väljemmille vesille.

Taukolukemat syntyivät tarkan keskityksen seurauksena, kun Alex Morgan otti pallon rinnalla haltuun ja sijoitti pallon Suomen maaliin.

USA:n peli oli monipuolista. Se vaihteli rytmiä taidokkaasti pelaten välillä lyhyillä ja välillä pidemmillä syötöillä. Suomen saadessa pallon, oli vastustajan puolustus nopeasti hereillä ja aggressiivista. Myös kaksinkamppailuissa joukkue oli vahva.

USA teki illan viimeisen osumansa, kun toista jaksoa oli pelattu kahdeksan minuuttia. Meriluoto pelasti tilanteen jo kerran, mutta Suomi ei saanut purettua palloa vaan Morgan iski 4-0-lukemat läheltä maalia.

USA oli kaiken kaikkiaan kova, mutta Suomen esitys oli pirteä ja taistelutahto korkealla. Laura Österberg Kalmari tuli tunnin kohdalla vaihtoon saatuaan iskun selkäänsä.

Suomi-USA 0-4 (0-3)
7 min 0-1 Shannon Boxx
12 min 0-2 Carli lloyd
45 min 0-3 Alex Morgan
53 min 0-4 Alex Morgan