Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Joukkueet maailmancup-finaaleihin

 
Joukkueet maailmancup-finaaleihin

Maailmancup-finaaleihin Tukholmaan ja Faluniin lähtevä Suomen joukkue on vahvistettu. Sääntöjen mukaan finaaleihin saa osallistua maailmancup-pisteiden 50 parasta miestä ja 50 parasta naista. Suomalaisista maailmancup-finaaleihin lähtee kuusi naista ja kolme miestä. Finaalit alkavat maastohiihdon osalta keskiviikkona 16.3. jo perinteisesti Tukholman kaupunkisprintillä. Maailmancup-kausi huipentuu Falunissa finaaleihin ns. mini-tourina, jossa perjantaina 18.3. hiihdetään prologi perinteisellä hiihtotavalla,  lauantaina 19.3. takaa-ajo ja sunnuntaina 20.3. minitour päättyy vapaan hiihtotavan 25 / 40 km takaa-ajoon.
Suomen joukkue maailmancup-finaaleihin:

Naiset:
Aino-Kaisa Saarinen, Pirjo Muranen, Krista Lähteenmäki, Riikka Sarasoja, Kerttu Niskanen, Anne Kyllönen

Miehet:
Matti Heikkinen, Sami Jauhojärvi, Matias Strandvall

-Maailmancup-finaalit ovat ns. minitour ja voittaakseen minitourin pitää sunnuntaina tulla maaliin ensimmäisenä. Minitour mahdollistaa myös sen, että urheilija voi hiihtää vain esimerkiksi Tukholman sprintin, kuten meidän hiihtäjistämme Pirjo Muranen tekee, kertoo päävalmentaja Magnar Dalen.

- Mielipiteeni maailmancup-finaaleista on että finaalit saisivat mieluummin olla ns. avoimia kuin suljettuja, jotta nuoriakin urheilijoita olisi mahdollista saada mukaan hankkimaan kokemusta. Nythän mukaan ei pääse, ellei ole 50 parhaan joukossa maailmancup-pisteissä. Falunissa on perinteisesti kauden päätösjuhla eri maajoukkueiden ja FIS:n kesken, siellä keskustellaan varmasti myös minitourien mielekkyydestä. Olemme sitä mieltä, että minitourien sijaan kisat saisivat mieluummin olla normaaleja yksittäisiä maailmancup-kisoja, Dalen jatkaa.

Maastohiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleMatti Heikkinen

Tiedot

Sami Jauhojärvi

Tiedot

Anne Kyllönen

Tiedot

Krista Lähteenmäki

Tiedot

Pirjo Muranen

Tiedot

Kerttu Niskanen

Tiedot

Aino-Kaisa Saarinen

Tiedot

Riikka Sarasoja

Tiedot

Matias Strandvall

Tiedot