Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Freestylehiihdon Suomen mestaruudet ratkotaan Rukalla

 
Freestylehiihdon Suomen mestaruudet ratkotaan Rukalla

Suomen parhaat freestylehiihtäjät taistelevat SM-mitaleista tällä viikolla Rukalla. Kevään kotimaisessa päätapahtumassa ratkaistaan mestarit kaikkiaan viidessä lajissa keskiviikon ja sunnuntain välisenä aikana.

Ylihuomenna keskiviikkona käydään ski cross -kilpailu, johon lähtee ennakkosuosikkina huikeasta kaudesta nauttiva Jouni Pellinen. Maailmancupin kolmostilan ja MM-hopean vienyt Pellinen hakee Rukalta lisää arvometallia palkintokaappiinsa.

– Viime vuonna meikäläinen jätettiin tylysti neljänneksi, joten siitä pitää ainakin parantaa. Haukkalan Juhan kanssa tulee varmasti olemaan kovin vääntö.

Rataan Pellinen ei ole vielä päässyt tutustumaan. Jos entiset merkit pitävät paikkansa, ski cross -rinne tulee olemaan kapea ja ohitusmahdollisuudet harvassa.

– Silloin lähdöt ratkaisevat poikkeuksellisen paljon. Kun pääsee ensimmäisestä mutkasta ulos kärjessä, niin voitto on todella lähellä, Pellinen analysoi.

Kumpareiden puolella katse kannattaa kiinnittää Ville Miettuseen, joka nappasi reilu viikko sitten kultaa nuorten MM-kisoista Jyväskylästä. Rinteessä viilettää myös talven maailmancupin menestynein suomalainen kumpareissa, Arttu Kiramo.

Ski crossin, kumpareiden ja parikumpareiden ohella Rukalla kilpaillaan slopestylessa ja half pipessa. New schoolin puolella seuraamisen arvoisia laskijoita ovat Kalle Hildén ja Lauri Kivari, jotka ottivat ensimmäiset maailmancupin pisteensä viikko sitten Ranskan La Plagnen half pipesta.

– Kisoissa on kova nippu laskijoita sekä maailmancupista että kotimaan kiertueelta. Yhteensä osallistujia on noin 140, kertoo Pekka Lehtikallio Ski Sport Finlandista.

Kisat ovat samalla Pepsi Max Freestyle Tourin viimeinen etappi, eli Suomen mestaruuksien lisäksi jaossa ovat palkinnot kiertueen parhaimmille. Rukalla on luvassa jännittäviä kamppailuja: kukaan laskija ei ole edellisissä osakilpailuissa pystynyt varmistamaan sarjansa kokonaisvoittoa.

– Tullaan varmasti näkemään hienoa taistelua joka lajissa. Katsojien kannalta tilanne on erityisen herkullinen, sanoo Lehtikallio.

Rukan SM-kisojen ohjelma 30.3.–3.4.
30.3. ski cross
31.3. slopestyle
1.4. kumpareet
2.4. parikumpareet
3.4. half pipe

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Juha Haukkala

Tiedot

Arttu Kiramo

Tiedot

Ville Miettunen

Tiedot

Jouni Pellinen

Tiedot