Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomelle toinen voitto nuorten MM-turnauksessa

 
Suomelle toinen voitto nuorten MM-turnauksessa

Suomen nuorten salibandymaajoukkue varmisti Saksan Weissenfelsissa MM-lohkonsa lohkonsa voiton kaatamalla toisessa ottelussaan Norjan 14-2 (5-1, 5-1, 4-0). Torstaina Suomi saa alkusarjan päätteeksi vastaansa vielä Slovakian.

Klo 10.45 paikallista aikaa alkaneen pelin avausosuman teki toisella minuutilla altavastaaja Norja, kun suora laukaus vapaalyönnistä räpsähti Suomen maalin kattoon. Vain 12 sekuntia myöhemmin Miko Kailiala nosti kuitenkin Ville Turulan syötöstä tasoituksen, ja vielä avauserässä Suomi käänsi ottelun edukseen. Tuomas Iiskola linkosi Krister Savosen syötöstä sinivalkoiset johtoon, Miko Kailiala kasvatti eron kahteen ja Miikka Sokka napautti Tino Salmisen poikkisyötöstä 4-1. Tauolla Suomi johti neljällä maalilla Niko Lehtosen onnistuttua maalinteossa.
Sama tahti jatkui toisessa erässä, jonka Suomi vei samoin lukemin 5-1 iskettyään kerran toisensa jälkeen suorilla jatkolaukauksilla pitkistä poikkisyötöistä. Suomen kymmenennessä osumassa Krister Savonen katkaisi norjalaissyötön keskiympyrässä, ampaisi vauhdilla laukaisusektoriin ja syötti oikealle Miko Kailialalle, joka iski pallon verkkoon.
Kolmannen erän aluksi Norja tunaroi pallon omaan maaliin, minkä jälkeen oli Suomen kolmosketjun vuoro laukoa viimeiset kolme maalia Samuli Hulkkosen osuessa kahdesti. Osumat olivat hänelle ensimmäiset maajoukkuepaidassa.

- Alku oli vähän vaikea ja Norjan avausmaali olisi voinut hyydyttää meitä mutta saatiin se nollattua nopeasti, Suomen valmentaja Miikka Lamu mietti ottelun päätyttyä.
- Nyt pelattiin johtoasemassa fiksumpaa peliä kuin eilen Sveitsiä vastaan ja ottelu oli kokonaisuutenakin parempi. Vaparien puolustaminen oli tänään heikkoa jos jotain haluaa hakea, mutta ei tänään kovin pahasti puntariin jouduttu.
Suomi vaihteli kokoonpanoaan ottelun aikana.
- Se oli meiltä tietoinen valinta ja olemme käyttäneet leveää peluutusta koko MM-projektin ajan. Turnaus on raskas ja jokaista äijää tarvitaan. Pystyttiin luomaan kaikilla viisikoilla pallollista painetta ja erityisesti ilahdutti että kolmoskenttä nosti tasoaan pallollisena ja onnistui myös maalinteossa, Miikka Lamu kiitti.

- Aikainen alkamisaika ei vaikeuttanut pelaamista, Suomelle kolme maalia tehnyt Miko Kailiala vakuutti pelin jälkeen.
- Herätys oli seitsemältä ja aamulenkki varttia yli, joten oltiin hyvissä ajoin jalkeilla.  Norjan ensimmäisessä maalissa meillä oli surkea peitto jossa itsekin olin osallisena eikä tuollaisia saa jatkossa tulla. Heti seuraavassa vaihdossa tehtiin kuitenkin maali. Oli mukava saada täälläkin onnistumisia kun muutama pallo löysi itseltäkin verkkoon saakka.
Kailiala näki Suomen pystyvän vielä paljon parempaan peliin kuin mitä tänään nähtiin.
- Pitää saada vielä enemmän miehet ja pallo liikkeelle että päästään käyttämään omia vahvuuksiamme.

Salibandya, Weissenfels, Saksa
U19-poikien MM-turnaus
Norja - Suomi 2-14 (1-5, 1-5, 0-4)

1. erä: 1.53 Julian Justice Agyemang 1-0, 2.05 Miko Kailiala (Ville Turula) 1-1, 5.23 Tuomas Iiskola (Krister Savonen) 1-2, 7.06 Kailiala (Juuso Pietilä) 1-3, 10.10 Miikka Sokka (Tino Salminen) 1-4, 15.32 Niko Lehtonen (Markus Lehtivuori) 1-5.
2. erä: 20.22 Sokka (Kailiala) 1-6, 25.05 Sami Johansson (Kaartinen) 1-7, 29.03 Patrick Martinsen (Christoffer Oystad) 2-7, 33.52 Johansson (Kaartinen) 2-8, 36.13 Iiskola (Johansson) 2-9, 37.09 Kailiala (Krister Savonen) 2-10.
3. erä: 42.45 Oma maali 2-11, 45.02 Samuli Hulkkonen (Kaapo Savinainen) 2-12, 46.25 Lehtonen (Niko Mäkelä) 2-13, 48.16 Hulkkonen (Lehtonen) 2-14.

Jäähyt: Norja 2 min, Suomi 2 min.

Erotuomarit: Bartosz Burek ja Wojciech Czarnecki, Puola.

Yleisöä: 243.

Suomen parhaana palkittiin Matias Kaartinen.

Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle