Suomen naiset kärsivät tylyn tappion Norjalle

Suomen naisten maajoukkue hävisi Norjalle Bekkestuassa pelatun maaottelun 5-1 (2-0) -lukemin. Suomen ainokaisen viimeisteli Anna-Kaisa Rantanen.

Norjan valmistautuminen MM-kisoihin hyvällä mallilla

Suomi sai otteluun mahdollisimman huonon alun. Norjalainen Elise Thorsnes riisti pallon Suomen puolustuslinjalta keskialueella, kuljetti ja sijoitti sen varmasti alanurkkaan ohi Minna Meriluodon.

Norja jatkoi vyöryttämistään ja sai pian toisen tilanteen. Meriluoto venyi kuitenkin hyvään torjuntaan. Jo 17. minuutilla kotijoukkue juhli toista osumaa. Joukkue rakensi hallitun hyökkäyksen, jonka päätteeksi ottelussa kaksi maalia viimeistellyt Cecilie Pedersen laukoi pallon 16:n rajan tuntumasta Suomen maalin oikeaan ylänurkkaan.

Norja loi vielä ensimmäisellä puoliajalla muutaman vaarallisen paikan ja sai pallon jopa kolmannen kerran maaliin. Tilanne liputettiin kuitenkin paitsioksi.

Suomi pyrki pelaamaan palloja kotijoukkueen selustaan Linda Sällströmille, mutta tuloksetta. Suomen peli oli ensimmäiset 45 minuuttia hyvin epävarmaa, kun taas Norja oli erittäin vahva.

Maalivahti Meriluoto joutui tulemaan vaihtoon juuri ennen taukovihellystä loukattuaan aikaisemmin nilkkaansa.

Norja tuli myös toiseen jaksoon vahvasti. Ensimmäisen maalipaikkansa se sai jo 49. minuutilla ja illan kolmas osuma syntyi sitten 52. minuutilla. Kotijoukkue puhkaisi Suomen puolustuslinjan laidasta. Maasyöttö tavoitti boksista Elise Thorsnesin, joka viimeisteli illan aikana hattutempun.

Suomi pääsi tämän jälkeen hetkeksi paremmin peliin mukaan. 58. minuutilla Anna-Kaisa Rantanen otti vastustajan purkupallon haltuun, harhautti puolustajan ja laukoi 16:n rajalta oikeaan alakulmaan kaventaen tilanteeksi 3-1.

Norja kuittasi Suomen parantuneen peli-ilmeen tylysti 11 minuutin kuluttua siirtyen ensin 4-1 johtoon ja 5-1-loppulukemat Norja sinetöi vielä 72. minuutilla.

Ottelun viime minuuteilla Suomen maalivahti Tinja-Riikka Korpela pelasti vielä yhden tilanteen. Kokonaisuutena Norja oli askeleen edessä Suomea lähes koko ottelun ja jatkaa vahvasti valmistautumista MM-kisoihin.