Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lehtonen ja Lahti beach volleyn Suomen mestarit 2011

 

Lehtonen ja Lahti beach volleyn Suomen mestarit 2011


Katsomon huikeasta kannustuksesta huolimatta yllättäpari Hasu/Pollari oli finaalissa aseeton.

Naisten beach volleyn SM-finaalissa Helsingin Rautatientorilla kohtasivat koko kesän SM-kiertuetta dominoineet ja finaalinkin selkeä ennakkosuosikkipari Riikka Lehtonen/Taru Lahti. Verkon toiselle puolelle turnauksen ykkössijoitettuja vastaan asettui puolestaan finaalien todellinen yllättäjäpari, seitsemmänneksi sijoitetut helsinkiläiset Essi Hasu ja Henna Pollari.

Yllättäjien vire ei kuitenkaan enää finaalissa riittänyt superyllätykseen, vaan ennakkosuosikit Lahti/Lehtonen korjasivat Suomen mestaruudet eräluvuin 2-0 (21-12, 21-18).

- Hienolta tuntui voittaa ja ennen kaikkea hienolta tuntui voittaa Tarun kanssa. Maarianhaminan jälkeen alkaa keskittyminen sisälentopalloon, mutta kyllä odotan jo kovasti ensi kesää beach volleyn parissa, Lehtonen hehkutti.

- Aivan mahtavat fiilikset, katsomo oli upeasti mukana koko pelin tunnelma oli aivan huikea, Taru Lahti jatkoi.

Helsinkiläisellä Lehtosella on nyt kasassa beach volley-kentiltä peräti 6 kultaa, 2 hopeaa ja 2 pronssia. Tämä nosti naisen kaikkien aikojen ykköseksi mitalitilastossa, ohi Nyströmin siskosten   joiden saldo on (6-2-0).

Lehtosen parilla hämeenlinnalaisella Taru Lahdella puolestaan on palkintokaapissaan tuoreen Suomen mestaruuden lisäksi yksi hopea toissakaudelta.

Finaalivastustajat Hasu ja Pollari puolestaan pelasivat ensimmäistä kertaa aikuisten SM-lopputurnauksessa.

Kokemus näkyi finaalissa alusta alkaen. Noin 1100 katsojan edessä pelatussa ottelussa Lahti ja Lehtonen lähtivät alusta asti viemään peliä ja murskasivat haastajaparin ensimmäisessä erässä 21-12.

Toiseen erään Hasu ja Pollari saivat huikean alun ja helsinkiläispari karkasi jo 5-0-johtoon. Lehtonen ja Lahti kuitenkin ryhdistäytyivät ja kiristivät heti shokkialun jälkeen Lehtosen syöttövuorolla 10 pisteen putken ja samalla 11-6-johtoon.
Hasu/Pollari taisteli tiukasti ja nousi jo yhden pisteen päähän 18-17-tilanteeseen. Taistelu ei kuitenkaan riittänyt loppuun asti, vaan ennakkosuosikit Lehtonen/Lahti korjasivat myös toisen erän nimiinsä 21-18.

Lehtosen ja Lahden kausi jatkuu vielä Ahvenanmaan World Tourilla kahden viikon kuluttua. Pääsarjaan oikeuttavan villin kortin suhteen on kuitenkin ollut epäselvyyksiä ja tilannetta selvitellään kansainvälisen lentopalloliiton kanssa.

- Se tilanne on vielä vähän auki, mutta joka tapauksessa sinne mennään pelaamaan. Sitä en vielä tiedä, mitä pelejä sitten pelaamme, Taru Lahti arvuutteli.

Pronssimitalit naisten sarjassa menivät Kirsi Hyttiselle ja Elina Salomäelle, jotka syttyivät pronssipeliin hitaasti, mutta kaatoivat lopulta kolmieräisessä ottelussa parin Nora Isomäki/Laura Lahtela erin 2-1 (17-21,21-17,15-5).

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle