Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Naisten Superpesiksen tilastovoitot ensikertalaisille

 

Naisten Superpesiksen tilastovoitot ensikertalaisille


Tanja Vehniäisen yli 300 superpesisottelun odotus palkittiin

15. kauttaan naisten Superpesiksessä pelaava Lapuan Virkiän Tanja Vehniäinen, 35, on voittanut pitkän odotuksen jälkeen himoitun lyöjäkuningattaren tittelin. Siilinjärven Pesiksen kasvatti on pelannut seitsemässä eri seurassa 315 superpesisottelua ja lyönyt hurjat 15+698 juoksua.

Tämän kauden saldo, 2+63, on kymmenen tikkiä enemmän kuin loukkaantumisensa jälkeen tehokkaana kentille palanneella Jonna Mäkelällä (Lappeenranta).

Myös kauden muut tilastovoittajat ovat ensikertalaisia. Lapuan Paula Saloranta rikkoi toista kertaa peräkkäin runkosarjassa 50 tuodun rajan ja vei etenijäkuningattaren tittelin lukemalla 54. Salorannan 81,5-prosenttiseen onnistumiseen kärkilyönneissä on valtaosan runkosarjaotteluista pelanneista viimeksi yltänyt Jyväskylän Paula Järvi kaudella 2004 (82,3 %).

Kärkilyöntitilaston voiton vei hallitseva vuoden naispesäpalloilija Kaisa Kärkkäinen (Pesäkarhut, Pori). Vuoden takainen etenijäkuningatar lisäsi ansioluettelonsa pituutta siirtämällä kärkeä eteenpäin 145 kertaa 22 ottelussa.

Superpesiksen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle