U21: Suomi haki pisteet Maltalta

Suomen U21-maajoukkue jatkoi hyviä otteitaan EM-karsinnoissa tiistaina Corradinossa kaatamalla Maltan maalein 2-1 (2-0). Suomen maalintekijöinä kunnostautuivat Lauri Dalla Valle ja Roope Riski.

Ratkaisu jo ennen taukoa

Ottelu alkoi Suomen osalta vahvasti ja myös tulosta tuli nopeassa tahdissa. Kymmenen minuutin kohdalla Suomi tuuletti johtomaalia. Lauri Dalla Valle pääsi ensimmäisenä Rasmus Schüllerin keskitykseen kiinni ja siirsi suoraan ilmasta pallon ohi Maltan maalivahti Daniel Balzanin.

Ensimmäisen puoliajan edetessä tilanteet kentällä tasaantuivat ja kova helle alkoi hiukan näkyä tempossa. Aivan ensimmäisen puoliajan lopulla Suomi teki tärkeään paikkaan 2-0-johtomaalin. Roope Riski haistoi mainiosti vastustajan syötön maalivahdille, pääsi väliin ja siirsi pallon varmasti verkon perukoille.

- Se maali tuli hyvään paikkaan. Olosuhteet olivat todella kovat ja Malta pääsi välillä vähän hallitsemaan, Suomen valmentaja Mika Laurikainen totesi.

Toisella puoliajalla kotijoukkueen urakka vaikeutui entisestään, kun Marc Scerri poistettiin kentältä 56. minuutilla hänen taklattuaan rumasti Schülleria. Kahden maalin johdossa ja miesylivoimalla Suomi piti palloa enemmän ja loi muutaman paikan lisämaalienkin tekoon, mutta onnistumatta.

Kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa Terence Vella kavensi puolivarkain lukemiksi 1-2 Suomen puolustuksen hiukan lepsun pelin myötä. Onneakin maalissa oli, sillä Vellan keskitys painui suoraan Suomen maalin ylänurkkaan. Tasoitukseen saakka Maltan voimat eivät kuitenkaan riittäneet ja näin täydet pisteet kolahtivat Suomen pussiin.

- Kaiken kaikkiaan olen pisteisiin tyytyväinen. Kolmea pistettä lähdettiin hakemaan ja kolme pistettä saatiin, Laurikainen summasi.

- Tyytyväinen pitää olla myös parantuneeseen hyökkäyspeliin ja siihen, että molemmat hyökkääjämme tekivät maalin.

Miinuspuolelle jäi kentältäpoistoon johtanut tilanne, jossa Schüller loukkaantui.

- Se oli todella törkeä taklaus ja jouduimme vähän myöhemmin vaihtamaan Schüllerin kentältä. Toivotaan nyt ettei mitään pahempaa sattunut.