Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Futsal-maajoukkue haastaa Slovakian

 

Futsal-maajoukkue haastaa Slovakian


Suomen futsal-maajoukkue kohtaa torstaina ja perjantaina harjoitusotteluissa Slovakian. Ottelut toimivat tärkeinä valmistavina otteluina ennen ensi viikolla pelattavia MM-alkukarsintaotteluita.

Huipputason vastus

Futsal-maajoukkueen päävalmentaja Jouni Pihlajan mukaan Suomen joukkue pääsee harjoitusotteluihin hyvistä lähtöasetelmista.

- Hyvä fiilis tällä hetkellä ja saamme kunnon ottelun ennen MM-alkukarsintaturnausta. Meillä on hyvät Belgia-ottelut alla ja nyt pääsemme ensi kertaa tosikoitokseen. On tärkeä pelata kovia kansanvälisiä otteluita, sillä liigamme ei ole kunnolla vielä alkanut eikä siten palvele meitä. Nyt pääsemme hieman testaamaan myös kokoonpanoja, Pihlaja pohtii otteluiden ennakkoasetelmia.

Suomi kohtasi Slovakian kahdesti viime vuoden helmikuussa ja molemmat ottelut päättyivät Suomen voittoihin. Pihlaja tiedostaa kuitenkin vastustajan vaarallisuuden.

- Slovakia on Euroopan huippumaita. Se jäi ensimmäisenä pois EM-kisoista, mutta mielestäni se kuuluu silti 12 parhaan joukkoon. Se kertoo joukkueen tason. Siellä on pelattu futsalia 40 vuotta ja siellä on hyvä lajikulttuuri. Pelasimme heitä vastaan viime vuonna hyvät ottelut, mutta ne eivät paljon vaakakupissa paina, Pihlaja muistuttaa.

Pihlaja korostaa, että Suomen on tärkeä saada hyvää pelituntumaa ennen Viron karsintaturnausta eikä Slovakia-otteluista haeta pelkästään tulosta.

- Nämä ovat sellaisia pelejä joita tarvitsemme. Kovia kansainvälisiä pelejä joista saamme uskoa tulevaisuuteen.

- Tärkeintä ei ole tässä ottelussa tulos, mutta pyrimme saamaan aikaiseksi ehjän suorituksen ja se on se tärkein. Erikoistilannepelaaminen on tärkeää ja voimme testata niin yli- kuin alivoimakuvioita.

Slovakian ja Suomen välinen ottelu alkaa Bratislavassa kello 21.00 Suomen aikaa.

Futsalin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle