Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Uusimman talviolympialajin maailmancup-osakilpailu Suomeen

 

Uusimman talviolympialajin maailmancup-osakilpailu Suomeen


Freestylehiihdon maailmancupkalenteriin on tehty muutoksia viime viikolla järjestetyn Kansainvälisen Hiihtoliiton FIS:n syyskokouksen jälkeen. Suomen alppi- ja freestylehiihdon lajiyhdistys Ski Sport Finland on neuvotellut maailmancupin osakilpailun järjestämisestä Suomessa ja lopullinen vahvistus asialle saatiin perjantaina.

Suomessa kilpaillaan ski slopestylen maailmancupin osakilpailut naisissa ja miehissä Jyväskylän Laajavuoressa helmikuun 25. päivä 2012. Kansainvälinen Hiihtoliitto on hyväksynyt Jyväskylän Freestyleseuran, hiihtokeskus Laajavuoren ja Ski Sport Finlandin hakemuksen kilpailujen järjestämisestä perjantaina 14. lokakuuta ja näin ollen Suomen ensimmäinen slopestylen maailmancup-osakilpailu on tosiasia.

– Kisan saamista Suomeen voi verrata lottovoittoon uusille freestylelajeille. Ski Sport Finland on neuvotellut FIS:n kanssa kesän ja syksyn aikana useaan otteeseen uusista kilpailutapahtumista ja olemme erittäin iloisia, että saimme jo olemassa olevan Rukan kumpareiden maailmancupavauksen lisäksi myös ski slopestylen osakilpailun kotimaahan, Ski Sport Finlandin freestylehiihdon lajijohtaja Marko Mustonen toteaa.

Slopestylessä kilpaillaan rinteessä, johon on tehty 2-4 hyppyriä, lisäksi laskijat voivat laskun aikana tehdä vapaasti eri temppuja esimerkiksi reileihin ja muihin rinteeseen sijoitettaviin suorituspaikkoihin.

– Laajavuoreen on kesän ja syksyn aikana rakennettu kansainväliset mitat täyttävä slopestylen suorituspaikka, joka saa ensikasteensa maailmancupin kilpailun myötä. Olemme lajiliitossa erittäin iloisia, että saamme kotimaahan lisää harjoitus- ja kilpailupaikkoja, jotka tukevat huippu- ja harrastusurheilua, Mustonen jatkaa

– Me Laajavuoren Laajis -hiihtokeskuksessa olemme ottaneet tiedon maailmancup -kisasta vastaan iloisissa, suorastaan juhlavissa tunnelmissa. Olemme kesän aikana rakentaneet uusia rinteitä ja lastenmaata. Päätimme myös jo keväällä panostaa tosissamme uuden parkin rakentamiseen ja uskomme, että se kantaa hedelmää. Nyt myönnetty kilpailu ylittää rohkeimmatkin toiveemme. Tämä on ilouutinen suomalaiselle freestylehiihdolle ja on uskomaton tunne, että Jyväskylän Laajavuori saa olla tapahtuman isäntänä, toteaa Laajis Oy:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Tolvanen.

– Kansainväliselle Hiihtoliitolle on tärkeää saada tässä uudessa olympialajissa maailmancup-kiertue käyntiin ja me täällä Suomessa ja Jyväskylässä ollaan nyt tätä tavoitetta täyttämässä. Jyväskylässä hanke on otettu erittäin hyvin vastaan ja tapahtuma koetaan tärkeänä lajikulttuurin vahvistamisessa alueella. Samalla Jyväskylän seutu pääsee esittämään parhaat puolensa kansainväliselle hiihtoyleisölle tulevan televisioinnin myötä, Jyväskylän Freestyleseuran varapuheenjohtaja Jyrki Säämänen kertoo.

Freestylehiihto on Suomessa vahvassa nousussa ja Laajavuoren kilpailu täydentää kotimaan kilpailutarjontaa maailman huipputasolla. Tulevalla kaudella Rukalla lasketaan kumparelaskun maailmancupin avauskilpailut sekä hyppyjen Eurooppa-cupin kilpailut joulukuussa, ski slopestylen maailmancupin-kilpailut ja kaksi kumparelaskun Eurooppa-cupia helmikuussa Laajavuoressa ja ensi vuonna on tarkoitus kilpailla myös kolmannessa olympialajissa, ski half pipessä maailmancupavauksen yhteydessä alkutalvesta 2012 Rukalla.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle