Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Niklas Ajo kuudenteen starttiriviin Australiassa

 

Niklas Ajo kuudenteen starttiriviin Australiassa


Niklas Ajo starttaa sunnuntaina kuudennesta lähtörivistä Phillip Islandin radalla ajettavaan 125-kuutioisten luokan kauden kolmanneksi viimeiseen MM-osakilpailuun.
Ajon nopein aika-ajokierros kulki tuulisella radalla lukemin 1.41,325, joka riitti 17. sijaan. Hän jäi 2,1 sekuntia jo kauden neljännen paalupaikan nimiinsä vieneestä ranskalaisesta Johann Zarcosta.
- Olen ihan tyytyväinen sijoitukseeni ja aikaanikin, varsinkin kun jouduin ajamaan nopeimmat vetoni yksin, kertoi Australiassa ensimmäistä kertaa kilpaileva Ajo.
Phillip Islandilla päästiin ajamaan vielä avauspäivän harjoitukset lähes ihanneolosuhteissa, mutta lauantaina pelätty ja saariradalle luonteenomainen puhuri lisäsi ärhäkkyyttään mereltä käsin.
- Välillä puuskissa tuntui, että etupää on vaarassa lähteä alta, mutta en silti pitänyt voimistunutta tuulta niinkään isona ongelmana . Toisaalta en vielä pystynyt käyttämään tuulen muutamissa paikoissa tarjoamaa etua hyväkseni.

Riskimutka varoen

Ajon osalta radan ongelmallisin kohta osui kakkosmutkaan, jonne aamun harjoituksissa kaatuneen kuljettajan pyörästä oli valunut öljyä. Rata oli toki puhdistettu tarkoin, mutta siellä ei ollut varaa riskeihin.
- Otin tuon paikan todella varovasti ja se näkyi myös kellossa. Nopeimmat ja kokeneemmat kuljettajat liikkuivat siellä puolisen sekuntia kovempaa vauhtia.
Varopaikkaa lukuun ottamatta muut mutkat taittuivat 17-vuotiaalta valkeakoskelaiselta mallikkaasti mukaan lukien myös vielä perjantaina tahmeammin kulkeneet kakkossektorin hitaammat kurvit.
- Muutimme pyörän keulaa onnistuneesti aika-ajoon. Keulaa madallettiin, millä saimme Aprilian kääntyvyyttä paremmaksi. Lähden luottavaisin mielin kilpailuun, vahvisti Ajo.
Saksalaistiimin pyörän nopeudessa ei ollut siinäkään valittamista: 227,6 kilometrin tuntinopeus kesti hyvinkin vertailun.
Ajoa odottaa Australiassa hänen MM-uransa toistaiseksi kovavauhtisin kilpailu, jos sääolosuhteet sen sallivat.

Phillip Island, Australia.
MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan 15/17 MM-osakilpailun aika-ajo ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun:
1. Johann Zarco Ranska, Avant-AirAsia-Ajo Derbi 1.39,207       
2. Sandro Cortese Saksa, Intact-Racing Team Germany Aprilia + 0,351
3. Jonas Folger Saksa, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 0,403
4. Nicolas Terol Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia + 0,495
5. Hector Faubel Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia + 0,756
6. Efren Vazquez Espanja, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 1,065
7. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 1,085
17. Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing Aprilia + 2,118
27. Zulfahmi Khairuddin Malesia Airasia-Sic-Ajo Derbi + 3,123

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleNiklas Ajo

Tiedot