Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajon tiimin Zarcolle toinen paalupaikka putkeen

 

Ajon tiimin Zarcolle toinen paalupaikka putkeen


Aki Ajon johtaman suomalaistalli Ajo Motorsportin kuljettajat lähtevät loistavista asetelmista Phillip Islandin radalla Australiassa ajettavaan 125-kuutioisten luokan kauden kolmanneksi viimeiseen MM-osakilpailuun. Ajon tiimeistä peräti neljä kuljettajaa, eli paalupaikkamies Johann Zarco, Jonas Folger, Efren Vazquez ja Danny Kent lunastivat aika-ajossa paikkansa seitsemän nopeimman joukkoon.
- Ihan hyvä aika-ajo ja olen luottavainen kilpailun osalta, jos keli pysyy kuivana. Yöksi on luvattu sadetta ja mahdollisella sadekelillä kilpailusta saattaisi tulla melkoista arpapeliä tuulisella radalla, totesi Ajo.
MM-pisteissä toisena oleva ranskalainen Zarco ajoi paalupaikalle lukemin 1.39,207. Ykkösruutu on Avant-AirAsia-Ajo -tiimin Derbi-kuljettajalle kauden neljäs ja samalla toinen peräkkäinen. Zarco viiletti kaksi viikkoa sitten Motegin radalla Japanissa paalupaikalta voittoon.
- Olen tietenkin tyytyväinen paalupaikkaan, mutta MM-pisteet ovat jaossa vasta sunnuntaina. Odotan kilpailusta erittäin tiukkaa tasaisen kärkiryhmän kesken. En usko, että tällä radalla lähdetään karkuteille. Tärkeintä on ajaa järkevästi ja pitää huolta renkaista, painotti Zarco.
Zarco ehti kokea myös kovia aika-ajossa kaaduttuaan sen viimeisellä minuutilla. Hän selvisi kuitenkin rytäkästä hetkellisellä henkisellä kolhulla.
- Menetin keskittymisen jarrutuksessa ja kaaduin harmikseni. Aika-ajo oli tavallaan aika hullu, sillä lähdimme hakemaan heti alusta alkaen kovaa kierrosaikaa varauduttuamme sateeseen, jota sitten ei koskaan tullutkaan.
 
Folger: ”Pyörä kuin raketti!”

Red Bull Ajo Motorsportin saksalaiskuljettaja Folger sivusi kolmannella sijalla uransa parasta aika-ajosijoitusta. Tällä kaudella yhden osakilpailun voittanut Folger jäi Zarcosta 0,403 sekuntia.
Hänen tiimikaverinsa, britti Kent oli puolestaan seitsemäs heti Avant-AirAsia-Ajo -tiimin espanjalaisen Vaqzuezin takana. Molempien ero kärkeen oli melko tarkalleen sekunti.
- Pyrin seuraamaan aika-ajon alussa nopeimpia kuljettajia, mutta kierrosaikani parani siinä vaiheessa vain minimaalisesti. Muutin taktiikkaa ja lähdin hakemaan aikaa yksin. Se onnistui. Löysin tarkkoihin ajolinjoihin keskittyen hyvän rytmin ja pystyin parantamaan aikaani, kertyi tyytyväinen Folger.
Silverstonen osakilpailun kesäkuussa voittanut Folger oli yltänyt kuluvalla kaudella tätä ennen parhaimmillaan kuudenneksi aika-ajossa.
- Olen erittäin iloinen tästä kolmannesta sijasta. Siitä kiitos kuuluu tietenkin myös tiimilleni, joka on tehnyt minulle täydellisen pyörän. Aprilia kulki aika-ajossa kuin raketti!
- Lähden luottavaisena kilpailuun. Ensisijaisen tärkeää on onnistunut startti, jolloin pääsen iskeytymään heti kärkiryhmän matkaan, suunnitteli Folger.

Vazquezilla vielä varaa parantaa

Vazquezin ryhmä on paiskinut paljon töitä pyörän rungon säätöjen kanssa. Se uurastus palkittiin aika-ajossa.
- Olen tyytyväinen pyörään ja tiedän, että minulla on rahkeita vielä parempaan, vinkkasi Vazquez.
Kent on hänkin onnistuessaan korkealla Phillip Islandilla.
- Kent on ajanut älyttömän hyvin RSW-pyörällä. Tosin hänen pyörässään ilmeni pieniä käyntihäiriöitä aika-ajossa ja se pätkiä suorilla. Uskon, että ilman sitä hän olisi saattanut olla tuloksissa pykälän tai kaksi korkeammalla, tuumi Ajo.
Avant-AirAsia-Ajon kolmas kuljettaja, malesialainen Zulfahmi Khairuddin oli aika-ajossa 27:s.
- Odotan, että Khairuddin tekee taas hyvän nousun kilpailussa, kuten häneltä on usein nähty, arvioi Ajo.
Aika-ajossa toiseksi kiirehti kaksi edellistä kautta Ajo Motorsportin riveissä kilpaillut saksalainen Sandro Cortese 0,351 sekuntia Zarcon takana.
MM-sarjaa 31 pisteellä johtava espanjalainen Nicolas Terol oli neljäs. Zarco kukisti Terolin puolella sekunnilla.

Phillip Island, Australia.
MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan 15/17 MM-osakilpailun aika-ajo ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun:
1. Johann Zarco Ranska, Avant-AirAsia-Ajo Derbi 1.39,207       
2. Sandro Cortese Saksa, Intact-Racing Team Germany Aprilia + 0,351
3. Jonas Folger Saksa, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 0,403
4. Nicolas Terol Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia + 0,495
5. Hector Faubel Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia + 0,756
6. Efren Vazquez Espanja, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 1,065
7. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 1,085
17. Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing Aprilia + 2,118
27. Zulfahmi Khairuddin Malesia Airasia-Sic-Ajo Derbi + 3,123

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle