Suomen naiset tasapeliin Valko-Venäjällä

Suomen naisten maajoukkueen toinen ottelu EM-karsinnoissa päättyi 2-2 (1-1) –tasapeliin Valko-Venäjän vieraana. Suomi johti Molodechnossa pelattua ottelua kahteen otteeseen, mutta joutui tyytymään lopulta pisteeseen.

Kolmas maali jäi tekemättä

Pelin kuva tuli varsin selkeästi alusta saakka. Suomi hallitsi ja Valko-Venäjä pyrki iskemään vastaiskuilla, kun paikka aukesi. Jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana Suomi loi parikin paikkaa Valko-Venäjän maalille, mutta Linda Sällström ja Essi Sainio eivät onnistuneet ohittamaan emäntien maalivahti Inna Botyanovskayaa.

Valko-Venäjä osoitti kuitenkin vaarallisuutensa ja 12. minuutilla pallo jäi pomppimaan pahasti Suomen maalille vapaapotkun jälkitilanteessa. Ekaterina Avkhimovich pääsi laukomaan vaarallisesti, mutta Tinja-Riikka Korpela Suomen maalilla torjui.

Muutama minuutti myöhemmin Suomi siirtyi johtoon. Annica Sjölund pelasi Sällströmin läpi, eikä tämä erehtynyt vaan nosti pallon tyylikkäästi yli Botyanovskayan ja Suomen johtoon. Suomi hyökkäsi monipuolisesti tämän jälkeenkin väliin laidoilta, väliin pitkillä syötöillä keskeltä. Marianna Tolvanen pääsi kertaalleen laukomaan hyvästä paikasta ja muutama kulmapotku oli vaarallinen, mutta lisämaalien teossa Suomi ei onnistunut.

Kylmää vettä tuli niskaan reilu kolme minuuttia ennen taukoa. Hiukan harmittoman näköisessä tilanteessa Avkhimovich pääsi ensimmäisenä palloon Korpelan ja Suomen puolustuslinjan välissä ja nosti emännät tasoihin. Näin taukoa vietettiin numeroissa 1-1.

Toiselle puoliajalla Suomi tuli pirteästi ja jo 50. minuutilla tämä näkyi myös tulostaululla. Marianna Tolvanen eteni vahvasti oikeaa laitaa ja syötti etukulmalle Sällströmille, joka ohjasi ottelun toisen osumansa. Vain minuutti edellisestä ja tilanne oli kuitenkin jälleen tasan. Avkhimovich nappasi irtopallon Suomen rangaistusalueen rajalla, siirsi pallon laukaisupaikkaan ja laukoi takakulmaan lukemiksi 2-2.

Muutama minuutti myöhemmin Sällströmillä oli paikka hattutemppuun, mutta pusku Katri Nokso-Koiviston keskitykseen meni niukasti yli maalin. Tämän jälkeen peli tasaantui, eikä kumpikaan pystynyt kunnon maalipaikkoja luomaan. Suomi oli aktiivisempi, mutta hyökkäykset katkesivat liian usein harhasyöttöihin.

83. minuutilla tuli Suomen paras paikka tehdä kolmas osuma. Annika Kukkonen antoi kulmapotkun vasemmalta ja Maija Saari puski, mutta epäonnekkaasti ylärimaan. Anna Westerlund pääsi vielä paluupalloon, mutta puski yli maalin. Ottelun loppuminuutit Suomi jahtasi vielä voittomaalia, mutta kaukolaukauksissa ei ollut osoitetta ja keskityspallot eivät löytäneet jatkajaa. Näin taululle jäivät loppunumerot 2-2.

"Annoimme kaksi pistettä"

Suomen päävalmentaja Andrée Jeglertz oli ottelun jälkeen pettynyt tulokseen, mutta korosti ettei tasapeli kuitenkaan mikään katastrofi ollut.

- Tämä kertoo, että lohko on varsin tasainen. Tasapelissä harmittaa eniten tapa jolla se tuli, me annoimme vastustajalle pisteen ja menetimme itse kaksi, Jeglertz harmitteli.

- Tuntui että vasta lopussa pelaajat ymmärsivät, että voimme tosiaan menettää pisteitä ja vielä kovempi yrittäminen alkoi vasta silloin.

Jeglertz totesi myös aiemminkin sanomansa, että tasaisuus otteista puuttuu vielä.

- Alla oli hyvä ottelu, mutta pelien välillä taso vaihtelee edelleen liikaa.