Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajo hyvästelee piikkiluokan Espanjan CEV-sarjassa

 

Ajo hyvästelee piikkiluokan Espanjan CEV-sarjassa


Niklas Ajo ajoi 125-kuutioisten luokan MM-sarjan historian päättäneessä osakilpailussa hienon kahdeksannen sijan viime sunnuntaina Valencian Ricardo Tormo-radalla.
Ensi vuonna uudessa Moto3-luokassa kilpaileva Ajo, 17, on tehnyt pikaisen paluun menestysnäyttämölleen, sillä hän on mukana Espanjan tunnetusti kovatasoisen CEV-sarjan kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa tänä viikonvaihteena Valenciassa. Ajon loppukauden ohjelmaan sisältyy edelleen myös Espanjan sarjan huipennus 20. marraskuuta Jerezissä.
- En todellakaan pistä pahakseni sitä, että pitkä kausi jatkuu vielä näillä kahdella 125-kuutioisten luokan kilpailulla. Kaksitahtinen pyörä tarjoaa tässä vaiheessa edelleen hyvää harjoitusta, sillä monellakaan ei ole vielä Moto3-luokan kalusto valmiina, kertoo Ajo.
Ajo kilpaili MotoGP-sarjan debyyttikaudellaan Aprilian RSW-pyörällä. Valenciassa ja Jerezissä hän ajaa uudempaa kehitysversiota edustavalla RSA:lla. RSA-pyörillä valloitettiin päättyneellä kaudella piikkiluokan MM-pistetaulukon kympin kärki.
- Pääsin ottamaan RSA:han ensimmäistä kertaa tuntumaa perjantaina ajetuissa kahdessa vapaassa harjoituksessa, joissa ei vielä kellotettu virallisia aikoja. Ihan hyvältähän se tuntuu, mutta lauantai ja aika-ajot kertovat sitten enemmän, kunhan pyörää on saatu säädettyä lisää. Tällä kertaa kelit ovat Valenciassa kohdallaan, joten siinä mielessä viimeisen ja sateisen MM-viikonvaihteen kierrosajat eivät ole vertailukelpoisia, totesi Ajo.

Ajon ex-tiimikaverit CEV-sarjan kärjessä

Espanjan sarjaa pidetään parhaana ponnahduslautana MotoGP-ympyröihin. Ajo antoi omat näyttönsä CEV-sarjassa sijoittumalla kauden 2010 yhteispisteissä viidenneksi. Valkeakoskelaiselle avautui pitkälti sen myötä paikka MM-sarjaan.
- MM-sarjan kuljettaja ei saa todellakaan mitään ilmaiseksi CEV:ssä. Täällä pitää tehdä sama työ kuin MM-osakilpailuissakin. Kierrosaikoihin nähden CEV-sarjan taso ei ole ollut tällä kaudella ehkä ihan niin kova kuin vuonna 2010, mutta kyllähän täällä nytkin mennään todella lujaa, painottaa Ajo.
CEV-sarjan kärkipaikkoja pitävät viiden osakilpailun jälkeen hallussaan Ajon edellisen kauden espanjalaiset tiimikaverit, Alex Rins ja Alex Marquez. Rinsillä on koossa 86 ja MM-sarjan tähtikaartiin lukeutuvan Marc Marquezin nuoremmalla veljellä 70 pistettä. Molemmilla on plakkarissaan kaksi osakilpailuvoittoa.
Rinsin ja Marquezin kanssa Team Catalunya Caixa Repsolin riveissä kilpaileva italialainen Francesco Bagnaia on pisteissä (63) kolmantena. Bagnaia on voittanut tällä kaudella yhden, eli viimeisimpänä syyskuussa Albaceten radalla ajetun osakilpailun.
Valencian osakilpailu ajetaan sunnuntaina.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle